Прочитај ми чланак

Чедомир Јовановић: Земљу морамо да окренемо правим ЕУ реформама!

0

ceda

(Бета)
БЕОГРАД – Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић рекао је данас да није време за референдум, него за спровођење биселског споразума и реформе у Србији.

„Они који после свега траже или пристају на референдум желе да побегну од најважнијих проблема Србије који нису у 15 тачака споразума, него у чињеници да су нам пензиони и здравствени систем колабирали, школе руиниране, а привреда на нивоу прединдустријског доба“, навео је Јовановић у писаној изјави достављеној агенцији Бета.

Он је рекао да је призивање или пристајање на референдум потпуно погрешна политика и они који то данас раде желе да замагле питање спровођења споразума, које ће бити кључно за будући курс Србије и почетак преговора са Европском унијом.

„Уместо залуђивања грађана немогућим референдумским питањима, земљу морамо да окренемо правим реформама које су десет година гуране у страну и избегаване под изговором проблема око Косова“, казао је лидер ЛДП.

Он је оценио да је добро да је изгласан споразум Београда и Приштине и да је то било могуће искључиво захваљујући политици ЛДП која је годинама, упркос страшном притиску, чувала политику реалног и рационалног приступа проблему Косова, док су други рејтинг себично градили на сталном лагању грађана и злоупотреби косовских Срба.

„Данас, када су они под притиском слома свог концепта, прихватили оно за шта се ЛДП залагао пре шест година, ЛДП креће поново корак даље и жели да разговора о темама које су прави проблеми Србије, а далеко су испред капацитета оних који данас воде земљу, као и оних из опозиције који им се нуде за партнере“, навео је Јовановић.

Према његовим речима, споразум је добио велику већину у Скупштини Србије и легитиман је, иако су многи посланици владајуће већине избегли обавезу да за њега гласају.

Јовановић је истакао да је чињеница да је ЛДП годинама био у праву и био искрен према свом народу за ту странку велики капитал у тренутку када је неминовна велика редефиниција политичке сцене Србије и креирање јасне алтернативе садашњој власти.

„Та алтернатива се не може ослањати на оне партије које су годинама биле на власти и нису искористиле милионску подршку грађана који су били за Србију у Европи и разумели неопходност решавања косовског проблема“, навео је Јовановић.