Прочитај ми чланак

ЧЕДОМИР АНТИЋ: Актуелни режим нема више право да се вади на прошлу власт…

0

Историчар и председник Напредног клуба Чедомир Антић изјавио је данас да је актуелна власт влада већ седам година и да нема више права да се „извлачи“ на прошлу или претпошлу власт, на бомбардовање НАТО-а 1999. године или на светску економску кризу.

„Економска криза је одавно прошла, а пре неколико дана је обележена друга годишњица рада владе Србије. У лецима које делимо може да се види да је српска економија једна од најслабијих у Европи. Економски раст Србије је нижи од било ког раста сусдених земаља“, казао је Чедомир Антић приликом дељења летака са достигнућима актуелне власти у Кнез Михаиловој улици у Београду.

Антић је казао да је анализа рађена према званичним подацима Владе Србије и сматра да би резултати били лошији када би се вршила објективна анализа и да нема разлике између владе Ане Брнабић и Александра Вучића.

Фото: Медија центар

„Једина разлика је у макроекономској ситуацији. У Европи је боље па је самим тим и овде боље, али иначе те прилике које су искористили Албанија, Босна и Херцеговина и Северна Македонија ми нисмо. Делимично због незњања власти, а делимично због њихових интереса“, рекао је Антић.

Он оценио да је циљ те акције да се покаже грађанима шта је реалност и затраже од власти или опозиције да „положе рачуне“.

„Када би сваки десети грађанин Београда отишао пред Скупштину да пита председника Вучића и опозоцију шта раде, то би било 170.000 људи пред Скупштином и нешто би се променило“, истакао је Антић.

Антић је казао да је опозиција под утицајем власти јер нема излаз у медије, да она пролази „дечије болести обједињавања“ као деведестих и да би требало да се опозиција окупи око пет заједничких тачака.

„Тачке су уставотворна скупштина која ће донети нови Устав Србије, независно судство по моделу који је виђен у Румунији, увођење прогресивног пореза, да држава буде јефтинија за грађане и да се ограниче мандати председницима владе, председницима републике и председнима скупштине“, рекао је он.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!