Прочитај ми чланак

Чеда се занео: Мојих 0,3 посто јаче је од Вучићевих 63

0

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић дао је опсежан интервју порталу из БиХ Фаце.ба, у којем је, између осталог, навео да често разговара с председником Србије Александром Вучићем. На питање да ли ће учи у владу са СНС, Чеда Јовановић је кратко је одговорио: "Ја нисам бежао од тога и не бежим ни данас".

“Питају ме зашто сам отишао код Вучића кад је победио на изборима. Мојих 0.3 одсто оно је јаче од његових 63. Тако што ту постоји кичма. Што ја нисам дошао до гласова јер су гласали гладни, што сам рекао истину. Што то више не личи на политику. Ја проповедам као апостол по Србији. Колико их је имао са собом Христ кад је кренуо? Не упоређујем се, далеко од тога”, рекао је Чеда Јовановић.


На питање зашто у Вучићеву владу не би ушао Чеда Јовановић, он је одговорио: “Ја нисам бежао од тога и не бежим ни данас”.

Новинар га је питао и шта ако би имао шансу и ако би га Вучић позвао?

“Урадио бих исто што и Жељко Комшић. Ја немам право да кажем ‘не’. Да кажем – 30 година радим то и уморио сам се… Урадио бих исто што и Вучић, под условом да могу да радим нешто и под условом да он (Вучић) може тај терет да изнесе, а не знам да ли може. Ми доста разговарамо. Не ради се о томе да ја оправдавам неке његове поступке. Неке разумем, иако се са њима не слажем… Почистио је и ове друге који не желе ништа добро Србији”, рекао је Јовановић.

Додик пузи пред Вучићем који не може очима да га гледа

Јовановић је рекао и да је Милорад Додик жртва лудог времена, али да га не сажаљева.

“На власт је дошао на америчком тенку, кампању сам му радио, у Сарајеву се славило када је победио. То је човек који је био сам у Скупштини РС током деведесетих и сваки дан гласао против ратног лудила. Проклињао је пре 10 година и Караџића и Младића да би данас називао болнице, школе и студентске домове њиховим именима. Вратио се од Путина па рекао никад Нато. Није разумео какву улогу су му наменили, као што није разумео какву су му улогу наменили када је пре 10 година базгао по Србији од Коштунице до Тадића преко Динкића и на сваком скупу ни имена партија није знао. Данас пузи пред Вучићем иако ни један ни други не могу очима да се гледају”, тврди Чеда Јовановић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!