Прочитај ми чланак

Час у Скупштини, час хулиган на протесту! Бацали отров уместо сузавца? (ФОТО)

0

Ко је изазвао инциденте на протесту? Ако неко још има сумњу, следеће фотографије као докази би требало свакоме да отклоне дилеме.

Тако на једној од фотографија уснимљеној током протеста претходних дана, можемо видети младића у сивој дуксерици како се прво са групом набилдованих хулигана налази у Скупштини коју чува полиција, а затим учествује као хулиган у протестима и насрће на Скупштину!

Још један од „демонстраната“ је заправо члан Српске напредне странке из Горњег Милановца, а чак је и учествовао у једној емисији заједно са Александром Вучићем.

Такође, погледајте чиме је полиција гађала демонстранте током претходних дана.

– ЦС гас (сузавац) који користи полиција је са истеклим роком трајања, произведен 1997. ЦС је хемијски нестабилан и временом се из њега издвајају врло опасне супстанце. Сузавац има формулу Ц10Х5ЦЛН2 и као што се види садржи хлор, који је у високој концентрацији отрован. Распадањем се издваја и мала количина цијанида и нешто више нитрита. Хлор и нитрити изазивају повраћање и главни су узрок тровања паса на протестима. Цијанида има мало па ће код осетљивих изазвати вртоглавицу. Дакле, употреба ЦС гаса са истеклим роком употребе је КРИВИЧНО ДЕЛО. Прекомерна употреба чак и исправног ЦС-а је опасна и може изазвати озбиљне последице – објаснио је један од познавалаца.