Прочитај ми чланак

ЧАНКОВА ЛИГА ТРАЖИ: Зауставите фашисте, да их ми не заустављамо!

0

Лига социјалдемократа Војводине оценила је данас да "фашизам у Србији све отвореније подиже главу" и оптужила надлежне државне органе да прећутно доприносе толерисању рада "доказаних фашистичких организација".

LSV 2_1000x0

Лига социјалдемократа Војводине оценила је данас да „фашизам у Србији све отвореније подиже главу“ и оптужила надлежне државне органе да прећутно доприносе толерисању рада „доказаних фашистичких организација“.

Још једном позивамо државу да на време заустави фашисте на улицама, да не би морали грађани сами то да раде, као што је то био случај октобра 2007. године у Новом Саду“, упозорава ЛСВ у саопштењу које је потписао функционер те странке Aлександар Мартон.

Тиме „полако долази на наплату“ „константно прекрајање историје беспризорним рехабилитацијама и упорни покушаји брисања разлика између антифашиста са једне, те фашиста и сарадника окупатора са друге стране“.

ЛСВ подсећа да су пре недељу дана припадници „Националног српског фронта“, организације која „наставља фашистичке идеје забрањеног Националног строја“, не скривајући се лепили поруке мржње на вратима Иницијативе младих за људска права, и да је неколико дана касније претучен младић који је на руци имао траку с прецртаним кукастим крстом.

У саопштењу пише и да је 4. фебруара 2001. године од повреда умро глумац Драгана Максимовић – Макса кога је претукла група „навијача“, „скинхеда“ јер су сматрали да је – Ром.