Прочитај ми чланак

ЧАНАК: Од Војводине неће остати ништа, ако се не будемо бранили

0

Бечеј -- Председник ЛСВ Ненад Чанак рекао је да је судбина Војводине таква да све што се догађало у протеклих 100 година води ка томе да је била и остала експлоатисана.

„Долазимо до питања да ли се може нешто сачувати за будуће генерације, ако се не будемо бранили. Бранимо се од централизма. Доказ за то је да се најразвијеније општине у Србији налазе управо тамо где се доносе одлуке – у Београду. Од 15 најразвијенијих општина у Србији, свих 15 се налазе управо у Београду“, рекао је Чанак на трибини Војвођанског фронта „Време је за Војводину“ у Бечеју, коју су организовале ЛСВ и Војвођанска партија.

Foto: Screenshot/Prva TV

Он је потврдио да ће присуствовати седници Скупштине Србије о Косову, која је заказана за понедељак, 27. мај.

„Ово је седма или осма седница на тему Косова којој сам присуствовао и ниједна није донела конкретни резултат. Пример за то је да је прошло 12 година од доношења Устава Србије, а скупштина није донела Закон о спровођењу избора на Косову. Разлог за то је очигледан – избори никада нису ни планирани“, казао је Чанак.

Председник Војвођанске партије Александар Оџић рекао је да су у Војвођански фронт позвани сви који се залажу за Војводину, пре свега њену аутономију, али и заустављање одласка младих.

„За ових 30 година ни ЛСВ, ни ВП, нису одустале од своје идеје. У међувремену смо били сведоци односа различитих власти према Војводини. Војводини нико неће вратити све оно што јој припада и што јој је насилно одузето ако то не урадимо ми сами, Војвођанке и Војвођани. Не можемо очекивати да ће јој они који су јој одузели све вратити нешто“, навео је Оџић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!