Прочитај ми чланак

Чале Брнаба – Форест Гамп за сиромашне: Неписмена унука усташког сатника

0

Нови блам полуписмени и полуусмене Ане Брнабић, која је према речима Срђана Нога унука усташког сатника.

У вези јучерашњих протеста који су се дешавали широм Србије, када је огранизована блокада саобраћајница и путева на 53 локације у земљи, огласила се и премијерка Републике Србије Ана Брнабић. Критиковала је демонстранте на Твитеру, а сада се поводом њене објаве огласио и Бојан Пајтић, професор Правног факултета у Новом Саду и бивши председник Демократске странке (ДС).

Пајтић је на Твитеру написао:

„Побогу девојко, ‘ђиласовци’ се пише малим словом, а ‘протестују’ се пише без ‘в’. Сви у Србији знамо колики ментални напор улажеш да формулишеш реченицу, али немој још и писати, кумим те. Мораш да разумеш како да разумеш да нам се смеје цела еx Југославија. Премијерка аналфабета„, написао је Пајтић.

Ова објава се односила на јучерашње оглашавање Ане Брнабић поводом протеста и блокада широм Србије.

Премијерка је на Твитеру написала: „Јасно је зашто Ђиласовци протествују против Рио Тинта – довели их у Србију, узели им колико су стигли (овај М.Б. 717.000 евра), сада би да их отерају, па да од неког следећег узму још 717.000 за исту земљу. У круг. Него, опет то преко народне грбаче. Њима новац, осталима проблеми“.


Подсећамо, блокаде се одржавају у знак протеста због доношења закона о експропријацији и референдуму, који су – према мишљењу струке – „кројени“ према жељама Рио Тинта и њиховог пројекта рударења у подручју Јадра.

„Нова“ је јуче објавила да су припадници МУП-а обавили су информативне разговоре са активистима из Панчева, Куле, Пожаревца, Пожеге, Бољевца, Тополе, Горњег Милановца, Пријепоља, Алексинца…

Како сазнајемо, активистима је запрећено да ће сносити прекршанију и кривично одговорност, уколико блокирају путеве и изађу на протест.