Прочитај ми чланак

Бурно пред Скупштином: Мартиновић и уредник Србин.инфо о пајсер бригадама у Србији

0

На цинично питање новинара Србин.инфо - да ли постоје пајсер бригаде опозиције у Србији, које нападају присталице СНС - шеф посланичког клуба СНС, Александар Мартиновић је данас, у понедељак 11. маја, на конферененцији за медије испред Скупштине Србије одговорио да постоје „очигледно појединци у опозицији који су очигледно фашистички орентисани, који мисле, нажалост, да су у нашој земљи дозвољени фашистички облици борбе”, додајући да је фашизам то што је десетак људи оборило Марјана Ристичевића испред српског парламента и шутирало га.

– Извините, да ли имате тај снимак где су ти људи газили народног посланика Ристичевића? Имамо снимак само где су му у гурању скинули и поцепали сако, прекинуо је посланика Мартиновића, Дејан Петар Златановић, новинар Србин.инфо, додајући да је гледао те снимке али да није видео оно што прича Мартиновић.

Шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић апеловао је даље, током конференције и на тужилаштво да ради свој посао и да Драган Ђилас, Бошко Обрадовић и њима слични „не могу да буду равноправнији од осталих грађана Србије“. Александар Мартиновић и Сандра Божић настављају штрајк глађу.

Александар Мартиновић је рекао да је данас трећи дан откако тужилаштво не реагује на чињеницу да је Бошко Обрадовић са групом хулигана у петак напао посланика Маријана Ристичевића, оборио га, шутирао, нанео му тешке телесне повреде и покушао да га убије.

– Апелујемо на тужилаштво да ради свој посао и да за правосудне органе сви грађани буду једнаки, да не могу Драган Ђилас, Бошко Обрадовић и њима слични да буду равноправнији и једнакији од осталих грађана Србије, рекао је Мартиновић на конфренцији за новинаре испред Скупштине.

Истакао је да у Србији не сме да се толерише насиље као вид политичке борбе, јер то није демократски метод, то је метод који су, како каже, користили фашисти у време Мусолинија и Хитлера.

Нико од државних и правосудних органа нема право да буде слеп и глув на чињеницу да се поједини служе фашистичким методама да се обрачунају са политичким неистомишљеницима“, указао је Мартиновић.

Шта у Србији треба да се деси, чија глава да буде разбијена па да тужилаштво рагује, упитао је Мартиновић и надовезао се питањем да ли богатство Драгана Ђиласа вреди више од грађана Републике Србије.

– У питању је борба да ли ће трећа грана власти, судска и тужилачка, бити у функцији грађана Србије или у функцији појединаца који хоће да дођу на власт без избора“, каже он.