Прочитај ми чланак

Бура у Скупштини: Милогорци позивају на немире, Срби им очитали лекцију (ВИДЕО)

0

Посланик Либералне партије Андрија Поповић казао је данас да његова партија неће подржати ниједан акт, ниједно именовање и разрјешење у Скупштини јер је, како каже "држава у опасности".

„Спремни смо у оквиру својих политичких моћи за политички рат који ће трајати јер се Црна Гора мора спашавати јер сви знамо педигре прве, друге чланице владајуће коалиције“, казао је Поповић.

Додао је да ЛП неће подржати избор чланова и предсједник Административног одбора јер је од конститутивне Скупштине „почела окупација ЦГ, да је то реприза подгоричке скупштине из 1918. кад је Црна Гора изгубила све атрибуте државе“.

„Суверенистичка већина постизборним инжењерингом постала парламентарна мањина. Парламентарну већину Либерали виде као већину опасних намјера, таква ће бити и влада која ће ускоро бити изабрана, такав је и мандатар“, казао је Поповић.

Реаговао је Славен Радуновић (ДФ) који је казао да „нас и даље препадају ратовима, комитима, четницима…“

„Не схватају да држава тек сад није у опасности, макли смо са тијела ЦГ крпељ који се зове ДПС и још један мали, мали, крпељчић једва видљив зове се ЛП. Немојте да дијелите и препадате Црну Гору у моменту када држава креће у ревитализацију“, поручио је Радуновић.

Он је додао да се сад појављу приче о попису и страху од пописа.

„Препали сте се што ће први пут у нормалним демократским условима људи моћи да кажу ко су и шта су. Какви непријатељи, како Вас није срамота да нас називате непријатељима ЦГ. Сваки од посланика побједничке коалиције воли више ЦГ од било кога од вас. Дајте сад као опозиција помогните да кренемо напријед, кад нијесте могли као власт“, рекао је Радуновић.

Поповић је одговорио да је у оваквим условима Црна Гора тешко да може издржати такав попис имајући у виду подршку и кампању из Србије.

Јован Вучуровић (ДФ) подсјетио је да је Административни одбор у ранијем сазиву кажњавао посланике због изговорене ријечи. И он је говорио о Сињајевини уз оцјену да је то покушај изазивања инцидената Министарства одбране и полиције.

„Треба да сасијечемо краке криминалне хоботнице. И овдје и гдје год стигнемо морамо подсјећати на злочиначки режим који је владао 30 година да се то не би поново десило. Пред будућим предсједником и члановима Административног одбора је велики псоао који ће они обављати часно коректно и праведно за разлику од њихових претходника“, казао је Вучуровић.

Милан Кнежевић (ДФ) казао је да ће се формирањем Административног одбора стећи услови за формирање радне групе о отварању парламентарне истраге па ће се знати „ко је био лопов, ко је био криминалац, а ко патриота почев од мене, а завршно са Милом Ђукановићем“.

Он је замолио експерте који му се јављају из „Торонта, Албукеркија и Мајамија“ да му се не јављају и нек стану у ред.

„Имам обавезу према колегама који су гутали сузавац и јер ће испред њих бити прва Дара са Смоковца са њеним транспарентима“, казао је Кнежевић.

Он се осврнуо на рад претходног сазива Административног одбора који су „водили митраљесци Луиђ Шкреља и Марта Шћепановић из ДПС-а“ и када су хапшени посланици.

Реаговао је Шкреља, а Кнежевић је појаснио да је мислио на „политичке митраљесце“.

Шкреља је казао да Административни одбор никоме није скидао имунитет и да се зна шта су овлашћена тог одбора.

Милан Кнежевић поручио је Шкрељи да он овдје није Албанац него ДПС-овац „са дна каце“ и да није са листе националне мањине.

Казао је да када је имао вербални конфликт са Шкрељом у Скупштини, стизале су му пријетње „ајде дођи у Улцињ“ и кад је пошао у Улцињани рекли су му „што га не удави у Скупштини“.

Додао је да ће и Шкреља носити наногицу, „ако га то запане“.

„Нећете моћи да се купате у Кељмендијевом базену, као што ја нијесам могао да будем у кади јер су се из Министарства правде бојали да нијесам побјегао у Русији, јер не могу да детектују наногицу у води након 15 минута“, казао је Кнежевић.

Шкреља је тражио да Кнежевић у Скупштини каже имена Улцињана који су га питали „зашто га није удавио“.