Прочитај ми чланак

Булатовић: Кад падну Вучић и Недимовић, странци неће смети да купују српску земљу

0

Од прошлогодишње тврдње министра Недимовића да је Србија зарадила милијарду долара само од извоза кукуруза, па до најаве да би држава у наредној години могла инкасирати чак 6 милијарди долара од извоза хране, нанизало се још много његових лажних тврдњи и превара у које пољопривредници више не верују, навео је потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић.

Почетком прошле године постало је извесно да ће пандемија корона вируса битно пореметити светску економију, па самим тим и пољопривреду. Зато смо у име свих пољопривредника Србије тражили од ресорног министарства хитне мере које ће олакшати бављење пољопривредном производњом. Данас, након више од годину дана, министар Недимовић је и даље у процесу доношења мера за сточарство које је на ивици гашења. Зато питам министра, шта чека? Да се говедарство потпуно затре, упитао је Булатовић.

У изјави министра да имамо рекордне цене пшенице и кукуруза, да је извоз хране све већи и да располажемо са вишковима, једино је рекордна количина лажи које свакодневно пласира. Истина је да ће након смене ове власти држава постати партнер са пољопривредницима и да ће тиме коначно бити заустављена ова пљачка. Вратићемо субвенције на 12.000 динара по хектару и осигураћемо гарантоване откупне цене пољопривредних производа сваком пољопривредном произвођачу који потпише уговор са државом. Гориво за пољопривреду ће бити без акциза, а законом ће бити забрањена продаја плодне земље странцима, закључио је Булатовић.