Прочитај ми чланак

Бука на Тргу Републике: Пуштали сирену на опозицију, већ нестале коцке од калдрме

0

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић указао је данас да је реконструкција трга у том граду, који је површински већи него Трг Републике у Београду, коштала 400.000 евра, и трајала 75 дана, док су радови на београдском извођени 375 дана и коштали 10 милиона евра, 20 пута више.

Питање је шта је паметно могло да се уради за те паре, колико канализације у Овчи и Борчи, колико дечјих вртића, рекао је Зеленовић на конференцији за новинаре на Тргу Републике.

Председник општине Стари град Марко Бастаћ је указао да је за 10 дана од отварања Трга Републике једини успех власти то што су успели да направе саобраћајни колапс, а посебно у Васиној улици, где је проток возила са четири сужен на две траке.

Бастаћ је запитао власт колико ће стварно коштати реконструкција Трга Републике и затражио да покажу надзорне књиге радова, како би се видело „где су отишле те паре, јер се неко уградио дупло“. Он је затражио од председника Србије Александра Вучића да каже који је од његових кумова обављао радове на Тргу Републике и секао плоче, које су „попуцале после 10 дана, а требало је да издрже целу зиму“.

Обраћање Зеленовића и Бастаћа је виком путем мегафона ометао председник Удружења убијених и киднапованих на Косову Симо Спасић, а Бастаћ му је иронично „захвалио“ што је добро обавештен и не пропушта ниједну њихову конференцију за новинаре.

Попуцале плоче, већ нестале коцке од калдрме

Новинар Србинфо, који се затекао на лицу месту док је трајала конференција за штампу функционера Савеза за Србију имао је прилике да се лично увери да на тек реконструисаном Тргу Републике већ су, у делу према позоришу„Бошко Буха”, попуцале мермерне плоче, а да су на појединим местима нестале коцке од калдрме са коловоза који иде од Коларчеве до Васине улице.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!