Прочитај ми чланак

Брутална диктатура: Ного у станици Савски венац, народу пишу казне! (ВИДЕО)

0

Срђан Ного је приведен у полицијску станицу Савски венац, а како сазнајемо режим покушава да му напакује срамну оптужницу. Ово је до сада незабележен прогон политичког противника, који је виђен у историји само у највећим светским диктатурама.

Седница скупштине завршена је након што су посланици положили заклетву. Интересантно је да није изабран председник Скупштине.

Претходно је Нога у Сајаравској улици зауставило чак 9 возила полиције, због чега је цела улица била блокирана за саобраћај чак сат времена!
 
Такође, званично полиција, а заправо огавне слуге Александра Вучића, писале су пријаве и казне од 5.000 окупљеном народу, што мора да остане упамћено и не сме да се заборави после пада накарадног режима.
 
Комисија РИК потврдила је мандате свих 250 народних посланика, упркос бројним приговорима ДЈБ на изборни процес.
 
10.35 – Одређена пауза од 60 минута

Након што је изабрана верификациона комисија одређена је пауза од 60 минута. Потом ће бити потврђени мандати посланика.

10.30 – Испред Скупштине окупљени су демонстранти, а како сазнајемо, комунална полиција је на лицу места и уручује казне у износу од 5.000 динара, јер скуп није пријављен

За 10 часова је заказан почетак, а испред Скупштине се тренутно окупило око стотинак грађана. Полиција легитимише људе испред парламента и у Пионирском парку.

Како је за „Србин инфо“ потврдио Дамњан Кнежевић, лидер Народних патрола, полиција је ухапсила Срђана Нога! Ово представља невероватан прогон политичких противника од стране режима Александра Вучића и то на дан када се конституише једнопартијска Скупштина! Пародија Вучићеве „демократије“ у пуном сјају. Пратите дешавања уживо на „Јутјуб“ каналу „Србин инфо“.

Испред Скупштине ухапшен је и демонстрант који је код себе имао кутију јаја! Тренутно (око 10 часова) је окупљено више од хиљаду грађана.

Мућак за мућак – рекао је монах Антоније и јајима гађао кад год се неко појави на вратима Вучићеве лажне Скупштине. У томе су му се придружили и други грађани.

У Скупштину је стигао и Александар Шапић, лидер СПАС, којем ће ово бити први мандат у Народној скупштини. Окупљени грађани су и њега испратили звждуцима. Одмах за њим у зграду је ушао и Милан Кркобабић, председник ПУПС.

Јаке снаге Жандармерије су стигле из Новог Сада у Београд.

Саша Радуловић, лидер ДЈБ који је и организатор окупљања испред скупштине, пожалио се на твитеру на поступање полиције према њему и његовим присталицама. У међувремену, окупљени узвкују “лопови, издаја”. “бруко Србије”.

Вучићеви посланици су почели да долазе у Скупштину. Прво су стигли Ивица Дачић, Душан Бајатовић и Драган Марковић Палма.

Погледајте како је било уочи почетка протеста испред Скупштине