Прочитај ми чланак

БРУКА! ЗАБРАНИЛЕ ДЕДА МРАЗА: Маја Гојковић и Ана Брнабић не дају деци пакетиће!

0

Премијерка и председница парламента ставиле катанац на касу, тако да ни ове године неће бити новогодишњих поклона

Председница Скупштине Маја Гојковић и премијерка Ана Брнабић ставиле су катанац на касу, због чега ни ове године неће бити новогодишњих пакетића за децу посланика, министара и запослених у парламенту и Влади!

Изостала је чак и иницијатива парламентараца, који су претходне године прикупили новац како би се поделили пакетићи деци службеника, пошто за то није било предвиђено издвајање новца из скупштинског буџета.

– Немамо информацију да ће нам бити дељени пакетићи. Нико ништа не помиње, а пошто су остала још само три радна дана у овој години, сви смо већ дигли руке. Нема ништа од тога. Остаћемо кратких рукава. Разумемо да треба да се штеди, али стеже се каиш на пакетићима, а с друге стране, посланици могу да се размећу свакојаким путовањима и дневницама. Нама су плате ионако ниске, а остајемо понекад на послу и по 12-13 сати – каже извор Курира из Скупштине.

Зарада запослених у Скупштини се креће у просеку од 20.000 до 60.000 динара, док су посланичке око 105.000 динара. Почетком децембра одлучили су да повећају плате запосленима у парламенту, али и себи за пет одсто. Од јануара зараде ће им бити више за око 5.000 динара.

Посланици, с друге стране, нису погођени што за њихову децу неће бити дељени пакетићи у парламенту.

– Нисам се интересовао да ли ће бити пакетића. Заиста нисам упућен – био је кратак посланик СНС Владимир Ђукановић, док се његов страначки колега Драган Шормаз већ снашао:
– Нисам ни рачунао на пакетиће из Скупштине. Моја девојчица у приватном аранжману иде вечерас да од Деда Мраза преузме пакетић.

Покрајински парламент
ПОСЛАНИЦИМА ВАУЧЕРИ ОД 9.000 ДИНАРА

У Скупштини Војводине су великодушнији и, како Курир сазнаје, посланицима и запосленима у покрајинском парламенту подељени су ваучери од око 9.000 динара за куповину поклона.