Прочитај ми чланак

Брнабићку терају у затвор због Рио Тинта – адвокат Гајић о кривичној пријави…

0

Народна странка (НС) оценила је данас да тужилац у случају "Јовањица 2" има основа да затражи да се првооптуженом Предрагу Колувији поново одреди притвор, из којег је недавно пуштен, због интервјуа који је, као новинару, дао свом адвокату Владимиру Ђукановићу.

„Прекршана је забрана утицаја на сведоке и узнемирење јавности. Шта би се десило да тужилац затражи поново притвор за Кулувију, али не верујем да ће се то десити“, рекао је шеф Правног тима НС Владимир Гајић на конференцији за новинаре.

Ђукавић је интервјуисао Колувију након што му је пре неколико дана укинут затворски и одређен кућни притвор.

Он је рекао да Ђукановић није прекршио одредбе тима што брани Кулувију, иако је као председник скупштинског Одбора за правосуђе и члан правосудних тела која утичу на избор судија и тужилаца, али то представља сукоб интереса.

Према речима Гајића, „у одбрану“ Колувије укључио се и председник државе Алексадар Вучић, из Уједињених арапских емирата и при томе „багателисао за шта се власник ‘Јовањице’ терети служећи се неистином“.

Како је рекао, Вучић је навео наупоредиво мању количину дроге од оне за коју је Колувија оптужен да је узгајао, а реч је заправо „о 4,5 тоне произведене марихуане и 65.000 њених стабљика“.

Напомињући да су у случају „Јовањица 2“ оптужени и неки припадници безбедносних служби он је рекао да је „традиција у Србији да је Безбедносно информативна агенција (БИА) неприкладно повезана са дрогом“.

„Ако се сећате у сефу БИА је, после 2000 године, нађено 600 килограма хероина, али за то нико није одговарао“, рекао је Гајић, подсећајући на податак који се чуо приликом суђења за убиство премијера Зорана Ђинђића.

Потпредседник НС Мирослав Алексић, није се појавио на конференцији за новинаре, јер је, како је објашњемо, у изолацији због короне.

Гајић: Трилинг НС, ДС и ССП да одлучи да ли се иде на изборе

Народна странка (НС) саопштила је данас да се може очекивати да странка убрзо донесе одлуку поводом предстојећих избора и да је сада још увек на снази одлука о бојкоту.

„Одлука зависи од разговара са нашим главним партнерима, Демократском странком (ДС) и Странком слободе и правде (ССП)“, рекао је шеф Правног тима НС Владимир Гајић на конференцији за новинаре.

Како је рекао, „у том трилингу опозиција треба да донесе одлуку“.

„Мислим да ће се у наредних неколико дана видети шта нам је чинити. Да ли треба истрајати у томе да не допустимо режиму да организује још једне нелегалне изборе или да се боримо без обзира на услове који не постоје. Ја мислим да их Вучић никад неће дати“, рекао је Гајић.

Он је рекао да се види да су многи нестпљиви и већ донели одлуку да излазе на изборе без обзира на све, наводећи да је проблем толико изјашњавање унапред јер „испада да не сметају услови и да Вучић не мора ни на један да пристане“.