Прочитај ми чланак

Брнабић у Вучићевој пародији: Молила сам га да помери изборе, прво није био за то

0

Она је захвалила председнику Србије што је, каже, прихватио њену молбу да се изађе у сусрет делу опозиције и захтевима европарламентараца

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је лично замолила председника Србије Александра Вучића да се „максимално могуће“ помери одржавање избора, али у складу са Уставом и законом.

„Могу да кажем да је председник био против тога, али пошто радимо као тим, он је веровао свом тиму и прихватио моју молбу, иако је сматрао да је за СНС било боље да се избори одрже што раније“, рекла је Брнабићева у Влади Србије.

Она је захвалила председнику Србије што је, каже, прихватио њену молбу да се изађе у сусрет делу опозиције и захтевима европарламентараца.

Јуче је председница Скупштине Маја Гојковић рекла да су се представници власти и опозиције договорили, у дијалогу којем посредује ЕУ, да парламентарни избори не буду у марту.

Честитке грађанима за побољшање кредитног рејтинга

Ана Брнабић је честитала је грађанима Србије побољшање кредитног рејтинга са нивоа ББ на ББ+, наводећи да то значи побољшање квалитета живота грађана, боље зараде, више страних и доамаћих инвестиција, повољније камате и више улагања у инфрастуктуру, школе и болнице.

„За грађане то значи још више посла, квалитетнији живот и боље зараде, више инвестиција и зато им честитам на овој феноменалној вести“, поручила је Брнабићева.

Она је истакла да, уколико се овако настави, Србија би следеће године могла да дође до инвестиционог рејтинга што ће, како је оценила, бити историјски успех.

„Ово је успех, не само владе, председника Србије, независних институција, већ свих грађана послодаваца, синдиката, свих нас који смо радили заједно да дођемо до огромног признања“, истакла је председница Владе Србије.