Прочитај ми чланак

Брнабић толико „лупендара“ да јој треба забранити да „изађе на телевизор“

0

Уместо Александра Вучића који је због породичних прилика био спречен да присуствује свечаном отварању деонице ауто-пута Милош Велики од Прељине до Паковраће, церемонију је уприличила Ана Брнабић, тзв. председница Владе Србије. Том приликом опет се поштено налупендарала, да употребимо њен израз.

Истичући да јој је жао што Вучић није данас на отварању, Брнабић је изјавила како председник „живи за путеве и да их нико не познаје боље од њих“.

– Желим да му захвалим, зато што су ово његови снови. Он живи за путеве, нико више од њега и боље од њега не доживљава путеве у Србији. Нико их не познаје боље од Вучића, нико не познаје боље села и људе. Хвала му што је сањао и што се одважио да проба.

Дакле, правник без дана радног стажа, боље познаје и доживљава путеве од саобраћајних инжењера, геодета и других стручњака за саобраћај. Наравно, ово се не односи на садашњег министра саобраћаја и инфраструктуре Тому Момировића, он не припада ниједној категорији озбиљних радова. Али како је свашта могуће у „златном напредњачком добу“, па и ова могућност да само ОН све зна и разуме.

Затим је Брнабић поновила и бајку о Србији као економском лидеру Европе.

– Ми повезујемо градове и општине у Србији, Србију са регионом и Србију са Европом. Данас немамо чега да се стидимо, већ са поносом истичемо да смо из Србије. Из земље која је првак Европе, не само у спорту већ и у економији. Нико у Европи не гради више од нас – рекла је без трунке блама станарка скупоцене виле на Дедињу.

Очигледно је да кад неко попут Брнабић, када довољно дуго живи одсечен од реалности, почиње да верује у своје лажи и глупости, па се не либи да их изговара где стигне.

Говорећи о атентату на Вучића, Брнабић је изјавила да је невероватно да у Црној Гори постоји тако јака мафија и организовани криминал, а да није био одобрен од неког из врха те државе. Притом, очито је заборавила на клан Вељка Беливука, па се њеном логиком закључује оно што јавност у Србији добро зна, да је Веља Невоља имао одобрење неког из врха државе за монструозне злочине које је починио.

Но, ако сте помислили да је то најбизарније што је изговорила, преварили сте се. У идолопоклонству према свом господару, захвалила се његовој деци на свему што су учинили за Србију.

– Желим да упутим велики поздрав, све моје емоције Александру, Данилу и Милици, и да им захвалим на свему што су урадили за ову земљу – рекла је, веровали или не, Ана Брнабић.

Шта је Александар Вучић урадио Србији, добро је већ познато, и за то ће, надамо се, једног дана одговарати пред слободним и независним судством. Међутим, шта су Данило и Милица урадили за Србију остаје непознато широкој публици, али у земљи у којој не постоји никаква одговорност за јавно изговорену реч, дешавају нам се и овакве бизарности.

Користити смрт Вучићеве прве супруге за стицање политичких поена, ново је морално дно које је друштво у Србији дотакло, а Брнабић показује да нема граница моралном паду.