Прочитај ми чланак

Брнабић се шлихта Вучићу до непријатности: Браво шефе, враћате се као генерал

0

Једна од главних препорука Ане Брнабић за место премијера била је њена способност да се као ниједан Стефановић пре ње ушлихта Александру Вучићу.

Политичари владајуће коалиције, посебно они из Српске напредне странке, користе сваку прилику да похвале свог лидера Александра Вучића, неретко прелазећи све границе укуса. Најистакнутија у тој дисциплини свакако је премијерка Србије Ана Брнабић која, иако су јој грађани послодавци, без икаквог устурчавања ословаљава лидера напредњака са „шефе“.

Тако је било и овог пута. Након Вучићеве славодобнитне објаве како је Србија добила гаранције од Русије да се цена гаса неће мењати наредних шест месеци, премијерка се огласила на Твитеру.

„Када је у интервјуу Соловјову Александар Вучић рекао да ће се из Сочија вратити „као пуковник или покојник“, Соловјов је рекао да мисли да ће се вратити као генерал пуковник. Био је у праву. Враћа се као генерал пуковник. Обезбедио је Србији стабилност и сигурност. Браво, шефе. Хвала“, написала је Брнабић.

Након јучерашњег састанака у Сочију са руским председником Владимиром Путином, Вучић је изјавио да ће Србија у наредних шест месеци задржати садашњу цену гаса од 270 долара.

„Добићемо повећање количине гаса и флексибилност испоруке. Разговарали смо о дугорочном уговору, али је Путин рекао да ће све бити добро, као и да ћемо после тих шест месеци имати изузетну цену и повећање обима“, рекао је Вучић.

Он је навео да смо постигнутим договором уштедели један национални стадион.

„Решили смо проблем. Србија неће имати проблем са гасом. Снадбевање ће бити редовно по непромењеној цени у наредних шест месеци“, изјавио је Вучић.