Прочитај ми чланак

Брнабић поново напада Василић: Ниси ти продавац на пијаци

0

Председница Владе Србије у техничком мандату Ана Брнабић поново се обрушила на чланицу Савета за борбу против корупције Јелисавету Василић, тврдећи да она нема доказе да је брат председника Србије Андреј Вучић главни у куповини земљишта у Војводини.

Чланица Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић изјавила је да Савет прикупља документацију о бившим комбинатима у Војводини и да “ко год дође од војвођанских паора сви говоре да је Андреј (Вучић) главни у куповини земљишта и да све иде преко њега”.

Foto: Printscreen/Tv Pink

Након тога, премијерка Брнабић затражила је или да Савет изнесе доказе, или да Јелисавета Василић поднесе оставку, што је она одбила и поручила да је смени ако то жели.

Савет за борбу против корупције је затим саопштио да никада није изјавио и да никада није навео да поседује било какве доказе о томе да је Андреј Вучић власник земљишта у Војводини и да то исто није учинила ни Јелисавета Василић.

Они су навели да за изјаве грађана који се обраћају Савету нису одговорни нити обавезни да их проверавају, нити за то имају капацитете јер Савет своје извештаје темељи искључиво на званичним документима и подацима.

Брнабић је гостујући у емисији Хит твит поново критиковала Василић и “наводног сведока” за кога је рекла да је то особа “која Андреја у својој изјави и не помиње”.

“Не знате да ли да се смејете или плачете, да изађе жена која је члан владиног Савета за борбу против корупције и изнесе овакве оптужбе против брата председника Вучића и онда каже – па ја никад нисам ни рекла да имам доказе…” рекла је Брнабић у емисији Хит твит.

“Жено, ниси ти продавац на пијаци, ти си члан Савета за борбу против корупције како причаш без доказа, а не можеш да имаш доказе када то није истина”, био је непримерени коментар премијерке.

Брнабић је потом скренула са теме, пребацивши дискусију на “успешне резултате” власти којој припада и додала да “пошто не могу да нас нападну за те резултате онда нас нападају и лажу у вези са породицама”.

Она је напоменула да Савет не треба да се политизује и , како је навела, “повлачи по тајкунским медијима да би добили неки поен за себе”.

На констатацију да се на Твитеру појавила информација да Андреј Вучић сада купује ланац пекара “Хлеб и кифле”, Брнабић је рекла да је разумела да их је он већ купио, “да је то већ његово и да је отишао у пекаре”.

Истакла је и да њеног брата нападају да је купио, како тврди, оно што није и да људи који раде не могу сваки дан да одговарају на лажи и оптужбе, а против себе имате наводно “друштвене мреже, 50 њиховим такозваних истраживачких медија, пет њихових телевизија, четири недељника, не знам колико дневних новина”.