Прочитај ми чланак

Брнабић од Вучића тражила место амбасадора у САД, он то схватио као издају

0

И после три дана остало је непознато засто је Александар Вучић тако брутално напао Ану Брнабић у нарученом тексту на најчитанијем порталу у Србији. Да ли је то део кампање коју он организује против Небојше Стефановића и Зоране Михајловић или је ово био изолован случај?

Свакоме иоле писменом је јасно да се није из чиста мира на „Блицу“ појавио текст у коме се за премијерку каже „да је после две и по године премијерског мандата, постала друга особа и да је у њеном говору све мање технократије, а све више партократије“.

У поменутом тесту „Блиц“ је написао и „да је Брнабић једна од главних узданица за сукобе са политичким противницима, у ТВ емисијама, да звучи као партијски војник без властитог мишљења, и да је недавно саму себе упоредила са најтоксичнијим ликом српске политичке сцене – Војиславом Шешељем, признајући да је и сама изненађена што се све чешће слаже с њим“.

FOTO: Predsedništvo Srbije

У блаћењу премијерке, коју су до јуче глорификовали, „Блиц“ је навео и „да се слабо снашла у политичким водама, па је миц по миц преузела улогу партијског јуришника, да у свакој прилици критикује опозицију која је, по њеном суду, крива и за (не)слободу медија, али и за ситуацију на Косову“. У поменутом тексту пише и да Брнабић у јавности исмевају због немуштих јавних наступа који често завршавају као клипови на друштвеним мрежама, и да ништа боље не стоји ни са интервјуима који су извор “бисера” и политичких гафова“.

На крају текста, Блиц наводи „да после свега уместо да се узда у чувену српску изреку “ћутање је злато”, Ана Брнабић демонстрира да има вишак слободног времена које углавном проводи на Твитеру, у политичким препиркама са неистомишљеницима“, и питају – „Има ли, можда, паметнијег посла за премијерку Србије?

Све ово је посебно интересантно зато што премијерка није имала никакву посебну јавну активност која би покренула Вучићев тим на челу са Сузаном Васиљевић, саветницом за медије председника републике, да напишу овакав текст и пошаљу га да се објави. Намерно кажемо Вучићев тим, јер је и врапцима јасно да „Блиц“ никада овакав текст у коме је узгред буди речено све истина, не би смео да објави ни у сновима.

Naslovna strana

Најчешћа прича која се чула по чаршији је да је премијерка пренела председнику да после избора себе не види на тој позицији. То што је не види ни Вучиц није спречило његов бес, јер такве ставове он третира као издају! Још кад је Брнабићева навела да би желела да оде у Вашингтон за амбасадора Србије, где је и даље амбасадор Ђерђ Матковић, који је „пробио манадат“, с обзиром да је на ту функцију изабран у октобру 2014, председник је „полудео“. То му је вероватно заличило на напуштање брода и реакција је уследила.

„Блиц“ је већ једном искоришћен да се пошаље порука Брнабићки када је после њене посете Берлину и сусрета са Ангелом Меркел, у домаћој јавности примећено да је ниво посете био много већи од очекиваног. То је протумачено као најава да Берлин на њу озбиљно рачуна. Већ сутрадан је „Блиц“ преко целе насловне ставио текст како Меркелова малтене моли Вучића за састанак у Њујорку током заседања генералне скупштине УН.

Ана Брнабић није реаговала на писање „Блица“. Схватила је поруку. Исто као и Зорана Михајловић. Изгледа да и Небојша Стефановић починеј да схвата, али по свему судећи прекасно.