Прочитај ми чланак

Брнабић на Косово ушла с прелепљеним симболима Србије на таблицама (ВИДЕО)

0

Председница Владе Србије први пут је после два мандата на тој функцији посетила Косово. Њена пратња, укључујући и возило у којем се налазила, морали су, као и сви грађани Србије који улазе на Косово аутомобилима, да прелепе ознаке државе Србије на регистарским таблицама.

Како се може видети на снимцима, при доласку у Косовску Митровицу српску премијерку пратио је велики број службених возила под ротацијом.

Сва возила су имала таблице на којима су државни симболи прелепљени налепницама.

Фото: Коссев/принтскрин

 

Налепнице нису имали аутомобили са ознакама РКС.

Како преговарачи Србије и Косова нису постигли договор о трајном решењу за регистарске таблице за возила из Србије и Косова, и даље важи режим налепница.

То значи да возачи на својим аутомобилима и с једне и с друге стране прелепљују државне симболе на таблицама.

То је морала да уради и пратња и возило премијерке Србије Ане Брнабић.

Због таблица инциденти и барикаде

Подсетимо, криза око регистарских ознака прошле године у септембру проузроковала је барикаде и инциденте на северу Косова.

Окончана је договором о прелепљивању.

У међувремену, тачније 1. септембра, ступила је на снагу и одлука владе Косова о пререгистрацији свих возила на „РКС“. Наиме, власници аутомобила са регистарским табилцама које издаје Србија („ПР“, „КМ“, „ПЗ“, „ГЛ“, „УР“, „ПЕ“, „ДА“ и „ЂА“) имају рок од два месеца, односно до 31. октобра да своја возила пререгиструју.

Овим поводом, Србима на Косову и Метохији обратио се сам премијер Косова, Аљбин Курти, и то на чистом српском језику.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!