Прочитај ми чланак

Брнабић, је л’ у Младеновцу заказао „систем“?

0

Одбијање власти да прихвати објективну одговорност за своје деловање, показатељ је челичне одбране привилегија и других бенефиција, чак и по цену да животи деце и одраслих постану само статистички податак. Систем је отказао само што то премијерка не види, јер листа независне новине, премешта рибе и ракове.

Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је да у случају пуцњаве у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“, у којој је живот изгубило осморо деце и радник обезбеђења, систем није заказао. Још осморо мртвих у селима код Младеновца тада јој још „није ушло у систем“. Тачније, не може да закаже нешто што не постоји.


Није заказао јер систем је Александар Вучић, у овој држави је све „захваљујући председнику Вучићу“, и ко из власти онда сме да призна да је систем заказао. Али, што више обмањујете себе и добар део народа, биће нам све горе. Мере које власт буде предузимала биће све веће малтретирање за нормалне грађане, а резултати ће бити још гори. Оно сто режим гради од 2012. даје резултате. Систем не да је заказао, него је систем сву ту трагедију и изазвао. Све су то жртве тог система СНС-а. Није систем заказао, овај систем коме је темељ неодговорност, небрига и нечињене баш ничега да се било шта поправи. Управо је показао да је отпоран на све, и да је неуништив. Није заказао, систем ради доследно и темељно, к’о и увек до сад.

Овде влада антисистем, након што је сваки систем темељно урушен. И прокламују се наопаке вредности. Систем није заказао него је метастазирао, природни ток болести која је почела 1991. године. Има ли тај фамозни систем своје име и презиме или је то имагинарна категорија која служи да се избегава појединачна одговорност? Ана Брнабић је механичар, особа задужена да се бави инцидентима који сенче њену замишљену утопију Србије. У свом свету, премијерка види само оно што тај свет чини, све што се у такву (оскудну) замисао не уклапа, то је квар у њеној идеално замишљеној машини званој лепа земља у којој она мисли да је принцеза, Али, то није крај претварања принцезе у сабласт, мада се епилог већ назире.

Јасно одбијање власти да прихвати објективну одговорност за своје деловање, показатељ је челичне одбране привилегија и других бенефиција, чак и по цену да животи деце и одраслих постану само статистички податак. Систем је отказао премијерко само што ти не видиш, јер листаш независне новине, премешташ рибе и ракове.

Објасните породицама настрадалих да систем није заказао. Ако смете!