Прочитај ми чланак

Брнабић избегла да коментарише Вулиново признање

0

Премијерка Ана Брнабић избегла је да коментарише признање почасни летачки знак пилота, које је додељено министру одбране Александру Вулину, иако је реч о особи која је војни рок служила по скраћеној процеудури, а ово признање се некада додељивало само истакнутим пилотима.

“Заиста нисам стручна за та звања, за то морате да питате људе у Војсци Србије који су стручнији до мене. Последњих 24 сата сам се бавила само економијом” одговорила је Брнабић на питање о додели престижног пилотског признања Вулину.

Министру одбране ово признање је доделио командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић. На тај начин министар, који је војни рок служио по скраћеној процеудури, добио је престижно признање које се некада додељивало само онима који су заиста умели да управљају летелицама.

Јавност је бурно реаговала најчешће уз коментар да је додела признања министру који напрасно постао заљубљеник у униформу, а од које је бежао деведсетих година, само наставак континуираног понижавања и урушавања Војске Србије, чији је почасни пилот човек који не уме да управља авионом.