Прочитај ми чланак

Брнабић и математика: Пре су плате биле 100 ОДСТО мање (ВИДЕО)

0

Председница Владе Ана Брнабић позната је као неко се не може похвалити да је стручан за тако високу функцију на којој је. Њени бисери, лапсуси и "стручне" анализе, често су предмет спрдње на друштвеним мрежама. Својом новом изјавом поново је доказала јавности колико је (не)стручна.

– Док су ти били на власти имали смо, па дакле, за 100 одсто мање плате у здравству, 100 одсто мање плате – казала је премијерка Брнабић, а да није ни трепнула.

Свако ко је упознат са математиком из основне школе јасна му је рачуница да „100 одсто мања плата“ једноставно значи – ништа.

Уколико је некоме плата на пример 100.000 динара (благо њему), и уколико је смањимо за 99 одсто – она износи 1.000 динара. А уколико је „смањимо“, како каже Брнабић, за 100 одсто, она не износи ништа, односно 0 динара.

Али јасно је свакоме шта је премијерка заправо желела да каже. Напредњачка филозофија је таква да сматрају да пре њих није постојало ништа. Ни плате, ни ауто-путеви, ни путеви, ни храна, ма ни ваздух – све су они створили.

„Хвала“ премијерки и СНС што су нам све то подарили, јер без њих сваког месеца имали би 0 динара плате, а „удисали“ би само угљен-диоксид.