Прочитај ми чланак

Брисел скратио рок: Одговор сутра поподне!

0

brisel-eu

(Танјуг)

Ми смо добили појашњење од представника Европске комисије да се очекује да одговор буде дат у понедељак до краја радног времена, рекао саветник председника Николића Марко Ђурић

Саветник председника Србије Марко Ђурић изјавио је да је из Брисела стигло појашњење да је рок да Србија да одговор на понуду у дијалогу сутра поподне. 
„Ми смо добили појашњење од представника Европске комисије да се очекује да одговор буде дат у понедељак до краја радног времена, да би, ако одговор буде потврдан, за уторак била припремљена церемонија потписивања. Реч је о суптилном или не тако суптилном додатном притиску“, рекао је Ђурић у емисији „Утисак недеље“ на Телевизији Б92.

Уз напомену да је рок да Србија да одговор понедељак поподне, а не уторак поподне, Ђурић је навео да су забуну, свесно или несвесно, изазвали чиновници. Упитан да ли је председник Србије Томислав Николић на данашњој конференцији за новинаре послао поруку да нема ништа од споразума, Ђурић је казао да је то „погрешан утисак“, јер је Николић недвосмислено рекао да ће о томе државно руководство о томе обавестити грађен сутра, након што обавести саговорнике. 
„Председник је недвосмислено пренео незадовољштво начином на који је наша страна третирана и одсуством за комромис од стране друге стране“, казао је Ђурић.