Прочитај ми чланак

БРАНИСЛАВ ТРИФУНОВИЋ: Грађански гнев много већи од снаге опозиције

0

Глумац Бранислав Трифуновић изјавио је да већ одавно није укључен у протесте и да неће говорити на митингу који се организује у суботу.

Он се, како је рекао за часопис Недељник, повукао када је схватио да то неће бити чисто грађански протести.

(Фото: Јутјуб)

„И даље мислим да је грешка што протести нису грађански. У тренутку кад сам то схватио одлучио сам да је боље да се повучем, боље и за мене и за све оне људе који су се трудили да ми пруже подршку за све то што сам радио“, рекао је Трифуновић, који је био међу организаторима и вођама протестних окупљања.

Он је објаснио да му се чини да је најпоштеније да није ту, јер мисли да „није било време за такву ситуацију“.

„Морали смо, колико год да смо издржали, да их држимо као грађанске до краја, па да се некако опозиција прикључи томе и буде око тога. Тај гнев и бес, грађански, био је много већи од тренутне снаге опозиције“, рекао је Трифуновић.

Он је рекао да су се и пре „упада на РТС појавили први знаци да се политички преузимају протести“.

„Верујем да је опозиција била нестпљива и да су хтели да се врате и да преузму све то, како би се политизовали сви захтеви који постоје и да би они добили неко упориште. И поред свега, и даље мислим да су протести важна ствар“, навео је Трифуновић.

Како је рекао, одустао је од протеста после „оног окупљања код Председништва“ јер је видео да ту „понестаје снаге, идеје, одлучности и воље“, што му је засметало.

Он је рекао да се и даље није пронашла формула „како се у ствари скида Вучић, иако је питање колико тачно људи подржава то што он ради“.

„Питање је само колико ћемо истрајати и ја се надам да ћемо истрајати. У ствари, убеђен сам да ова власт мора да оде на какав год начин“, рекао је Трифуновић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!