Прочитај ми чланак

БОТУЈЕ ЗА ВУЧИЋА: Палмер позвао опозицију да учествује на изборима

0

Заменик помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања, Метју Палмер, позвао део опозиције, са чијим се представницима састао 11. јуна у Београду, да учествују на следећим парламентарним изборима, објавио је дневни лист Данас позивајући се на дипломатске изворе.

Данас пише да је Палмер представницима дела опозиције пренео поруку администрације из Вашингтона да се не слажу са бојкотом избора, јер би то, како сматрају, нарушило демократски принцип.

FOTO: YOUTUBE

Представници опозиције, преноси Данас, рекли су Палмеру да неће изаћи на изборе уколико се не испуне њихови захтеви, а то су реформа РЕМ-а и отварање медија за опозицију.

Оснивачи Савеза за Србију, Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Зоран Лутовац и Вук Јеремић и председник Покрета Слободних грађана Сергеј Трифуновић састали су се пре два дана са Палмером, који је дан раније имао сусрет са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић.

Са бојкотом избора, како пише Данас, не слаже се ни Европска унија у којој влада став да је парламент место за „окршај“ власти И опозиције.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!