Прочитај ми чланак

Бошковић штитоноша „Прве фамилије“:Епископски савет да му одузме орден Светог Саве

0

Министар одбране Предраг Бошковић казао је да је Закон о слободи вјероисповијести искоришћен да се против Црне Горе поведе крсташки рат.

Протестне литије, како је истакао, немају никакве везе са законом, већ је, према његовој оцјени, намјера да се Црна Гора представи као српска држава, којој би се поништила независност изгласана на референдуму 2006. године.

Предсједник Демократске народне партије и један од лидера ДФ-а, Милан Кнежевић подсјећа да је Бошковић носилац ордена Св. Саве.

Предраг Бошковић као носилац ордена Светог Саве Другог степена, умјесто да стане испод заставе Исуса Христа и Богородице, одабрао је да буде штитоноша Прве фамилије на чијем породичном грбу се налази банка, а у позадини лист коке, штека цигарета без акцизних маркица, јахта са старлетама и хеклер као вјечни симболи Монтенегра, нагласио је Кнежевић и додао:

Зато мислим да је право вријеме да Епископски савјет Предрагу Бошковићу одузме орден Светог Саве, јер се изопштио из православља и ставио на располагање Сатаниној војсци“.

Вукићевић: Министар је побркао лончиће

„Када год су тродеценијској власти биле уздрмане фотеље и привилегије, она се враћала причи о „угрожавању државе и поништавању независности“ казао је за наш портал аналитичар Бошко Вукићевић.

Но, истиче он, како је тај наратив постао у толикој мјери излизан и прилично смијешан у очима шире јавности, стиче се утисак да га се клони и добар дио режимске касте. Али не и највише компромитовани сегменти клептократије.

Тако се министар Бошковић и у овој прилици прихвата улоге „жртвеног јарца“, тј. онога који ће својим изјавама изазвати највише осуда, негативних коментара, али и подсмијеха јавности.

Зна одлично министар Бошковић, наводи Вукићевић, да та прича о „угрожености државе“ готово да не пролази више код било кога, већ да се овдје ради прије свега о одбрани светиња и православља, као и о процесу заласка вишедеценијског, до сржи корумпираног режима.

„Имајући у виду истрошеност приче о „угрожавању независности државе“, Бошковић је покушао да је зачини епизодом о вођењу „крсташког рата против Црне Горе“, рачунајући на негативну конотацију коју појам крсташких ратова има“, нагласио је Вукићевић и додао:

Међутим, министар је превидио да је његова конструкција будаласта из два разлога. Први: ако је умислио да је Саладин, треба га подсјетити да чувени муслимански војсковођа није био конвертит. Други: зашто би се против Црне Горе водио крсташки рат, ако су најбољи њени синови дали своје животе „за крст часни и слободу златну“? Министар је опет „побркао лончиће“.

Дамјановић: Режим да се договори, је ли Џамахирија, Исламска држава или се води крсташки рат

Џамахирији и Исламској револуцији, поређењима којима су представници режима Монтенегра до сад квалификовали протесне литије, министар одбране Предраг Бошковић јуче је придружио и „крсташки рат против државе“, казао је политички аналитичар Игор Дамјановић.

„С обзиром да аутори ових будалаштина долазе из истог идеолошког и политичког миљеа, мишљења сам да требали би хитно да сазову конференцију, или контраминитнг на коме би се договороли да ли су литије: Исламска револуција, Џамахирија, или крсташки рат“, истиче Дамјановић.

Чини се да представници режима Монтенегра, наводи Дамјановић, посебно они који су у зрелом животном добу корјенито измијенили свој национални и вјерски идентитет, од своје прошлости и славне историје Црне Горе бјеже као ђаво од крста.

По свој прилици не могавши да из памћења селективно избришу националну историју Црне Горе, обрисали су комплетну историју људског друштва, што показују елементарним непознавањем појмова Џамахирије, Исламске револуције и крсташких ратова.

У брисању историје из сјећања чини се да су били ефикаснији, чак и од брисања тетоважа са националистичком конотацијом са свог тијела, поручио је Дамјановић.