Бошковић: Сад вјерујем у НАТО, вратићу орден Светог Саве

0

„Биће ми задовољство да вратим орден Српској православној цркви, да ми га не морају одузимати, посебно кад видим коме су све тај орден дали“, поручио је министар одбране Црне Горе, Предраг Бошковић, у дневнику ТВЦГ.

Он је rekao да га не чуде изјаве митрополита Амфилохија, будући да се, како kаже, у посљедње вријеме понаша више као бизнисмен него као свештено лице.

(Фото: Јутјуб)

Митрополит Амфилохије је, након литије у Пљевљима, најавио да ће Црква “одузети” орден Светог Саве Бошковићу.

“Оно на шта сам посебно поносан је то што се моји и политички ставови Риста Радовића дијаметрално супротно разилазе. У емисији “Свједок Божје љубави” могли смо да видимо доста материјала кога то он подржава и благосиља”, оцијенио је Бошковић и казао да орден СПЦ није ни тражио, те да је био у Одбору Рудника угља Пљевља, када су помогли финансирање неколико вјерских објеката.

“Изузетно сам поносам на то што смо тада радили и да сам данас у прилици, сигурно бих исто урадио и помогао изградњу вјерских објеката, или обнову постојећих, било гдје на територији Црне Горе”, поручио је Бошковић.

Он је оцијенио да је безбједносна ситуација у Црној Гори стабилна и да су државни органи и у прошлости знали да се изборе са изазовима који су били много сложенији с аспекта безбједности.

“Сигуран сам да имамо и снаге и капацитета да све ово превазиђемо на миран и достојанствен начин и у складу с оним праксом која се баштини у развијеним европским државама, породици народа којој Црна Гора тежи”, казао је Бошковић у Дневнику.

Он је додао, да је позвао начелника Генералштаба Војске Црне Горе Драгутина Дакића и честитао му на ставу и изјави да се од војника очекује да брани државу у складу са законима и Уставом.

“Ако добро прочитате изјаву, видјећете да је он рекао да је слобода вјероисповијести основно људско право сваког појединца и да ће заштитити било појединца било Војску у цјелини од злоупотребе у било које, политичке или вјерске сврхе”, казао је Бошковић.

Министар одбране је поручио да Црна Гора има војску која је одана држави и која је спремна да заштити територијални интегритет и државни поредак.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!