Прочитај ми чланак

Бошков одговор режимској струци: Имате ли своје ЈА или сте само слуге власти?

0

Поштовани чланови Кризног штаба Владе Србије из редова здравствених радника, озбиљно уважавајући сав Ваш рад и труд у протеклом периоду, позивам Вас да ми као народном посланику одговорите на следећих 15 питања:

  1. Да ли сте се за ова два месеца успротивили било чему што је радила актуелна власт а што је несумњиво било противно мерама за спречавање даљег ширења заразе, попут расписивања избора или скупљања потписа више стотина хиљада људи у затвореном, и то у време када је епидемија већ постојала?
  2. Да ли сте упозорили Александра Вучића када се вратио из Америке да треба да оде у самоизолацију пошто се сусретао са особама за које се испоставило да су заражене?
  3. Да ли сте Александра Вучића упозорили да по повратку из Мађарске, заједно са Синишом Малим, мора у кућни карантин најмање 14 дана као и сви други грађани Србије након повратка из иностранства?
  4. Да ли сте упознати да су други грађани Србије који су се вратили из иностранства због непоштовања ове прописане мере завршили у затвору?
  5. Да ли сте упознати и да ли сте реаговали на ове дупле стандарде, да су поједини грађани Србије и без званично прописане мере кућног карантина у њиховом случају завршили у затвору јер су се вратили из иностранства, и то пре увођења ванредног стања?
  6. Да ли сте Александра Вучића упозорили да мора да се тестира и иде у самоизолацију најмање 14 дана када му је члан породице заражен и о томе обавестили јавност?
  7. Да ли сте се запитали како је изборни штаб СНС располагао комплетном заштитном опремом, као и њихови партијски активисти у кампањи од врата до врата, док Ваше колеге здравствени радници на почетку ширења нове заразне болести ту исту опрему нису имали у здравственим установама?
  8. Да ли сте Александра Вучића упозорили да није нормално да медицинска опрема – која је купљена од народних пара из републичког буџета и коју је због озбиљности ситуације било неопходно што пре испоручити здравственим центрима – стоји у магацинима и чека да је Вучић лично однесе и преда болницама по Србији у склопу личне промоције?
  9. Да ли сте Александру Вучићу скренули пажњу да није нормално да иде по Србији, води предизборну кампању, докторима објашњава како раде респиратори и са собом вуче велики број људи у пратњи на врхунцу пандемије, и то без обраћања пажње на мере физичког дистанцирања, што се видело на фотографијама и ТВ преносима?
  10. Да ли сте актуелну власт упозорили да наставак изборног процеса одмах по укидању ванредног стања носи озбиљне ризике по здравље становништва с обзиром да је потребно скупити више стотина хиљада потписа грађана Србије за изборне листе на свим нивоима избора: од републичког, преко покрајинског до локалног?
  11. Да ли је нормално да предлоге које даје опозиција као струка одбијате, а онда исте те предлоге о отварању паркова и пијаца на отвореном или шетњама за старије од 65 година прихватате кад их предлаже власт?
  12. Колико Вас сте поред др Горана Стевановића, директора Инфективне клинике, подржали Александра Вучића на председничким изборима 2017. године, што је Ваше демократско право, али и наше право да се то зна?
  13. Колико Вас сте чланови СНС, што је такође Ваше демократско право, али и наше право да то знамо?
  14. Колико Вас сте на директорске позиције дошли након доласка СНС на власт, тј. постављени на функције од стране владајућег режима?
  15. Да ли Вас то обавезује да радите за интересе овог режима без обзира на Ваше стручно мишљење и лични морални интегритет?

Уз сво поштовање и захвалност свим лекарима у Кризном штабу за њихов допринос, сматрам да су лекари на првој линији додира за епидемијом дали много већу жртву а нигде нису медијски експонирани. Моје питање свима Вама из Кризног штаба, без обзира што се др Дарија Кисић Тепавчевић наметнула или је постављена да говори у име свих Вас и Вас контролише, јесте да ли имате своје стручно ЈА или само служите за медијско покриће владајућем режиму? Наведите ми макар један пример да сте Александра Вучића и власт упозорили да не раде све ово што погрешно раде?

Коме је више дато, од њега се више и тражи, а Вама је дато огромно медијско право да говорите о свему у овој кризи и руководите нашим животима, а ми нисмо чули да Ви имате своје ЈА и да своје критичко мишљење смете јавно да искажете.