Прочитај ми чланак

БОШКО згрожен Вучићевом изјавом у вези Видовдана и Косовског боја (ФОТО)

0

Председник Србије је на Видовдан многе Србе и православце запањио својим виђењем Косовског боја (као да му је Чеда предавао историју), а лидер Двери и Савеза за Србију, Бошка Обрадовић, реаговао је тим поводом на Твитеру.

„Нема краја понижењу и срамоти којој смо изложени од стране овог лажног цара и оца лажи, властодршца без икаквог верског знања и националног идентитета, који је спреман да на Видовдан овако јавно пљуне читаву историју свога народа. Ово не може да изговори Србин и он очито то није!“

Подсећамо, Вучић је ноншалантно честитао Србима  Видовдан уз констатацију да „Нико нема право да користи Видовдан да би обмањивао будућа поколења. Тај празник је прерастао мит и постао „тешка и превише крвава“ историја„.

Тиме, не само да је Косовски бој представио као обичан мит који је наш народ уткао у историју, већ је и алудирао на то да се будућа поколења обмањују причама о Видовдану и Косовском боју?!

Охрабрен овом Вучићевом изјавом, јавио се и (ничим изазван) бивши премијер Шведске и осведочени србомрзац Карл Билт, да и он напише на Твитер профилу како Швеђани своје поразе не славе за разлику од Срба. Додуше, он је макар прихватио чињеницу да Косовски бој није само мит, за разлику од Председника Србије.