Прочитај ми чланак

Бошко за Србин инфо: Спречићемо Вучића да потпише издају и на улици! (ВИДЕО)

0

Спречићемо Александра Вучића и његов режим да потпише издају и прихвати немачко-француски споразум, и у Скупштини, али и на уличним протестима.

Овако за Србин инфо говори лидер Двери Бошко Обрадовић након првог састанка родољубивих странака у вези ванредне ситуације са Косовом и Метохијом.

– Посланичке групе НАДА, Српска странка Заветници и Двери – Патриотски блок, поднеле су захтев председнику Народне скупштине да без одлагања сазове ванредну седницу парламента на којој ће бити разматран тзв. француско-немачки предлог за КиМ.

Предложени план представља отворени ултиматум и наставак бруталних политичких притисака на Србију са циљем да се наша држава трајно одрекне КиМ и озваничи легалну незакониту сецесију јужне покрајине.

Сматрамо да је у овим тренуцима неопходно да се поведе најшира могућа расправа у институцијама и да Народна скупштина као највише представничко тело грађана заузме јасан став о неприхватљивости потписивања било каквих споразума који за крајњу последицу имају признање тзв. Републике Косово и њено чланство у међународним организацијама.

Истичемо да Запад нема мандат да једнострано мења преговарачки формат за КиМ. То питање је у искључивој надлежности Савета безбедности УН, без чије одлуке није могуће укидати оквир за преговоре који је дефинисан Резолуцијом 1244.

Подсећамо да су представници наше три политичке групације, заједно са Покретом за одбрану КиМ, већ одржали први радни састанак на којем су дефинисали будуће кораке у правцу заједничког отпора западном ултиматуму. Наша борба за очување КиМ у саставу Србије биће одлучна, озбиљна и одговорна и у ту сврху користићемо сва демократска, легална и легитимна средства, предвиђена Уставом Србије – поручује Обрадовић.