Прочитај ми чланак

БОШКО Вучићу, шта тражиш у Паризу, чему журба? То што радиш је тешко кривично дело

0

Након јавног признања Џона Болтона, бившег саветника председника САД за националну безбедност, да се на састанцима између Београда и Пришине разговарало о подели Косова и Метохије и разграничењу, и то не на његову иницијативу, постављамо следећа питања председнику СНС Александру Вучићу:

Да ли је тачно да је самоиницијативно још 2018. године покренуо тему поделе и разграничења на тајним састанцима са представницима сепаратистичке власти у Приштини?

Ко га је од државних органа Републике Србије и када овластио да покреће ову тему и на основу које преговарачке платформе усвојене у Народној скупштини?

Да ли је свестан да овим крши Устав Србије и своју председничку заклетву, као и Резолуцију 12 44 СБ УН, као и да чини тешко кривично дело угрожавања територијалног интегритета и суверенитета и признања окупације дела наше државне територије?

Да ли са истом иницијативом путује и у Париз на разговоре са Макроном, а потом на конференцију у Брисел и директан састанак са новим премијером лажне државе Косово, односно да ли планира да са Хотијем настави тамо где је стао са Хашимом Тачијем?

Зашто се ових дана и недеља толико убрзавају ови преговори ако циљ није управо хитно признање лажне државе Косова као независне од стране Београда, њен улазак у УН и стварање Велике Албаније? Чему друго журба?

Да ли је могуће да је на челу државе Србије председник који је спреман да тргује са националним и државним интересима и да је само остало још да се види шта добија заузврат за овај чин издаје?
Зашто Вучић не информише домаћу јавност са оним што ради и планира и зашто не упозна грађане

Србије са чињеницом да не може бити поделе и разграничења са националном мањином која живи у Србији на простору Косова и Метохије и да је предуслов за разграничење признање независности лажне државе Косово?