Прочитај ми чланак

Бошко: Вучићу, откажи параду!Народе,сви на литију код Патријаршије,борба је почела

0

Председник Српског покрета Двери и народни посланик Бошко Обрадовић и председник Извршног одбора Усправне Србије Саша Варинац, предали су захтев за забрану „Европрајда 2022“ Влади Републике Србије, МУП-у, директору полиције и Полицијској управи за град Београд, након чега су испред Владе Србије одржали конференцију за медије.

У захтеву се тражи да Влада Србије донесе закључак по коме се НЕ ДОЗВОЉАВА одржавање јавног окупљања дана 17. 09. 2022. године, пријављеног под називом Парада поноса (Поворка поноса) у Београду. Три су главна разлога за забрану „Европрајда 2022“, која су истакнута у самом захтеву.

Прво, ова манифестација ће угрозити јавни или традиционални морал нашег друштва. Како се 94% становника Србије изјашњавају као верујући људи који поштују моралне норме својих верских заједница, јавно изражавање сексуалности, а нарочито хомосексуалне склоности (или других сексуалних склоности као што су педофилија, бисексуалност, трансродност и слично), није прихватљиво. Други разлог јесте безбедносне природе. Наиме, према најавама организатора у медијима, на месту јавног окупљања очекује се велики број лица, најмање око 20.000 хиљада. У исто време може доћи до окупљања још већег броја лица која би изразила негодовање и противљење одржавању овог противзаконитог јавног окупљања, због чега постоји могућност да дође до међусобног физичког сукоба и нарушавања јавног реда у већем обиму чиме би се угрозила безбедност људи и имовине на наведеном простору. Трећи разлог је здравствене природе. Постоји велика опасност да ће одржавање ове манифестације угрозити здравствену безбедност грађана, с обзиром да се најављује учешће више десетина хиљада људи у условима пандемије Ковид 19 и у условима ширења нове заразне болести, тзв. мајмунских богиња, које се највише преносе управо у хомосексуалној популацији која ће у огромном броју тих дана доћи у Београд из читаве Европе и света.

Имајући све наведено у виду, и поред притисака појединих званичника ЕУ да се Европрајд одржи, захтевамо да Влада Србије што хитније донесе одлуку о забрани ове манифестације.