Прочитај ми чланак

БОШКО: Вучић поздравио моју кривичну пријаву против Небојше Стефановића

0

Председник СНС Александар Вучић изјавио је јуче да Тужилаштво треба да реагује поводом моје кривичне пријаве против његовог најближег сарадника и другог човека СНС Небојше Стефановића, његовог оца познатог трговца оружјем Бранка Стефановића и трећег члана ове удружене криминалне групе директора Дирекције Полиције МУП-а Србије Владимира Ребића. Пошто је Вучић нешто традиционално морао да слаже, рекао је и да се кривична пријава односи само на трговину утицајем, а не на тешка кривична дела, као да је „трговина утицајем“ највиших државних функционера "лако" кривично дело. Ово, наравно, није истина јер се моја кривична пријава поред кривичног дела трговине интересима из члана 366 ст. 1 и ст. 2 КЗ РС односи и на још два кривична дела, и то злоупотребу службеног положаја из чл. 359 ст. 3 КЗ РС и удруживање ради вршења кривичних дела из чл. 346. ст. 2 и ст. 4 КЗ РС.

Пошто је председник СНС одобрио републичком јавном тужилаштву да може да реагује и да се бави мојој кривичном пријавом, позивам републичког јавног тужиоца Загорку Доловац и тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића да поступе по службеној дужности и Вучићевом одобрењу. Замолио бих само председника СНС да не користи моју кривичну пријаву у склопу личног обрачуна са својим најближим сарадником, већ да то решава директно са њим. Што се мене лично тиче, кривично ће одговарати обојица и неће побећи од кривичне одговорности радећи о глави један другом. 

SRBIN.INFO

Што се тиче Тужилаштва, будите уверени да ће кривично морати да одговарају и сви они тужиоци који злоупотребљавају свој службени положај не поступајући по службеној дужности и несавесно раде у служби штитећи криминал и корупцију у врху власти. Што се тиче комплетне стручне јавности која, част изузецима, ћути на ово директно узурпирање надлежности које му не припадају и противуставно деловање од стране председника Србије, то нам говори да ће промена власти значити и промену комплетног корумпираног правосудног система и изградњу потпуно нових институција.