Прочитај ми чланак

БОШКО: Вучић нека прими мигранте код тате и маме у Јајинцима; СНС полудео

0

Кога треба ставити у изолацију, а ко је случај за психијатрију? Вербални рат води се између лидера Двери Бошка Обрадовића и министра одбране Александра Вулина поводом мигрантске политике коју спроводи Србија. Обрадовић је на Твитеру поручио председнику Србије да мигранте које намерава да пусти у Србију смести код оца и мајке у Јајинцима, док министар одбране одговара да за љотићевца Обрадовића треба да се побрине Тужилаштво или лекари са психијатрије.

Најпре је на Твитеру Бошко Обрадовић објавио вест са сајта Инсајдера о томе да мађарски министар Сијарто тврди да ниједан мигрант мађарску ограду неће проћи уз коментар „А ми?“

Да би неколико сати касније и на конференцији за новинаре у Скупштини поновио тврдње о томе да Вучић жели да од Србије створи паркинг за стотине хиљада миграната, те да то наводно ради по налогу Ангеле Меркел и Алекса Сороша.

„Оно што на крају још желим да кажем јесте да Александар Вучић представља највећу безбедносну претњу за Србију у овом тренутку и да хитно мора бити изолован. Војска и полиција треба да преузму власт у овој држави и треба да заштите државне границе од мигрантске кризе која долази. Ако то не ураде војска и полиција, ја не знам ко ће то урадити, а знам да Александар Вучић неће“, рекао је лидер Двери Бошко Обрадовић.

Прва је на твитове и изјаве Бошка Обрадовића реаговала Ксенија Вучић на истој друштвеној мрежи. „Тужилаштво да реагује на позиве на државни удар“, написала је она.

Затим и министар одбране Александар Вулин, који оптужује лидера Двери за позив на оружану побуну. Како саопштава Вулин – када позовете на стављање председника у изолацију, то је позив на пуч. Министар одбране подсећа да је Обрадовић још 2015. тврдио да ће Вучић у Србији населити 400 хиљада миграната, што се никада није догодило. Или да реагује тужилаштво или психијатрија, изричит је Вулин.

„Војска Србије чврсто стоји уз свог врховног команданта и штити уставни поредак наше земље. Љотићевац Бошко Обрадовић позивом на грађански рат међу Србима и насилно рушење легитимне власти још једном је обрадовао све непријатеље Србије“, навео је министар одбране Александар Вулин.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић такође је стала у одбрану председника.

„Обрадовић наставља политику плашења градјана Србије избеглицама, чиме подржава све оне маргиналне групе са профашистичким идејама које би да спроводе неку своју личну правду над мигрантима“, наводи потпредседница владе Србије Зорана Михајловић.

У међувремену стигла је и најава из Председништва Србије да ће у среду, када се очекује и расписивање парламентарних избора, председник Вучић на конференцији за новинаре, осим о изборима и посети Америци, говорити и о, како се наводи, „све учесталијим позивима на рушење уставног поретка“.