Прочитај ми чланак

БОШКО: Вучић активирао свог Чеду; Ни један странац неће спречити бојкот

0

Бошко Обрадовић је прокоментарисао став прорежимске опозиционе партије ЛДП, која се заложила за формирање прелазне владе. Обрадовић је истакао да се он и покрет Двери већ месецима залажу за аустријски сценарио, односно за пад Владе, формирање прелазне владе стручњака, после којих ће следити избори.

– А онда Вучић активира Чеду Јовановића да и ову идеју обесмисли својим фолирантским предлозима као лажна опозиција. Неће проћи. ЛДП је лево крило СНС – напомиње Обрадовић. – Бојкот се подразумева и нити један странац га неће зауставити. Али се поставља питање једног дана како до фер и поштених избора? За то је потребна гаранција. То је прелазна Влада годину дана пре избора са ко-министрима из опозиције, као гарант ослобођења медија и фер избора.

Обрадовић сматра да је Вучић гурнуо ЛДП да изађе са идејом прелазне, техничке Владе да би и то обесмислио, као што је гурао Вулина у штрајк глађу да спречи штрајк народних посланика опозиције у парламенту.

– Прелазна влада не значи да ЛДП, СРС и ЛСВ имају ко-министре у тој Влади. Могу, али на квоти власти – истиче лидер Двери. – Било би заиста необично, да не каже лицемерно, да су Кукан и Флекенштајн дошли у Србији да нас одговарају од бојкота, ако су пре 3 године њих двојица подржавали бојкот у Македонији и били у мисији организације фер и поштених избора и формирања прелазне владе тамо. Шта је разлика?