Прочитај ми чланак

Бошко: Владимир Ђукановић признао да је Вучић створио криминалце из СНС

0

Ђукановић је у праву када каже да би многи из врха СНС били нико и ништа у свакој нормалној демократској земљи.

Оно што је јавна тајна годинама уназад да иза организованог криминала и корупције у Србији стоји врх СНС, о чему сам говорио пре годину дана на више скупштинских конференција за медије на тему криминалних кругова унутар власти, јуче је потврдио и народни посланик СНС Владимир Ђукановић. Наиме, у јучерашњој Ђукановићевој објави на друштвеним мрежама стоји: „Вучић вам је господо све дао у животу. Њега да није било за вас нико жив не би знао да постојите. О вашем ненормалном богатству и империјама које сте стекли нашироко може да се говори и пише. Срам вас било!”

Шта можемо да закључимо из овог веома драгоценог Ђукановићевог јавног признања, које га кандидује за одличног сведока-сарадника када дође до суђења припадницима криминалне политичке елите из врха СНС:

Све кључне политичке и друштвене функције, па и послове са државом и отворени простор за лично богаћење дели лично Александар Вучић, као да је то његова дедовина. То опет значи да у Србији не постоји демократија, подела власти и да се о свему пита и одлучује Председништво Србије, што је у директној супротности са Уставом Србије који председник СНС крши на дневном нивоу.
Одређени људи из врха СНС немају никакве моралне и стручне квалификације већ су само захваљујући верности председнику СНС дошли на високе државне позиције које ничим нису заслужили и на њих не би могли да дођу у неком нормалном демократском друштву. Сви ти Стефановићи, Хркаловићи, Кокезе, Мартиновићи, Ристичевићи… једноставно све дугују Александру Вучићу без кога би сви они били нико и ништа. Он их је створио и гурао у каријери.
Управо захваљујући подршци председника СНС многи из врха СНС су стекли „ненормална богатства и империје”, како каже Ђукановић, несвестан да тако открива прави извор убрзаног незаконитог богаћења СНС елите последњих година.

Прави проблем није оно што је Ђукановић јавно признао већ његов закључак на основу свега у коме он, не помињући нити једно конкретно име, свима њима из врха СНС упућује речи „Срам вас било!” као да је то прави одговор на криминал и корупцију у врху актуелне власти. Уместо да јавно каже имена свих оних који су се противзаконито обогатили и захтева најстроже казне за све њих, Ђукановић по ко зна који пут само глумата опозицију унутар СНС и замајава јавност својим изјавама које не смеју да ударе у суштину, а то је да је управо Александар Вучић тај који омогућио успон криминалаца у СНС, без чије подршке нико од њих не би дошао до садашњег богатства и моћи.

Ђукановић на овај начин покушава да аболира Вучића за његову одговорност у криминализацији владајуће странке и државе у целини. Никакво хапшење најближих сарадника попут Небојше Стефановића неће моћи да сакрије ову Вучићеву одговорност за цветање криминала у редовима СНС.