Прочитај ми чланак

БОШКО: Верујте ми, Вучић ће завршити у затвору! Ако ЕУ сутра стане уз њега…

0

Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је за Н1 да је 13. децембар "Дан Д" и важан тест односа ЕУ према Србији и српској демократији. Ако европарламентарци кажу да нема услова за слободне изборе, Александра Вучић ћеморати да седне за прави преговарачки сто, а ако кажу да има услова, значи да су између Вучића и демократије изабрали Вучића, а жртвовали српску демократију, поручио је он.

Обрадовић је у Дану уживо ТВ Н1 подсето да Савез за Србију не учествује у дијалогу о изборним условима под покровитељством ЕУ, који ће сутра бити настављен у Скупштини Србије, али да ће се вечерас састати са Делегацијом Европског парламента.

Казао је да лично жели да европарламентарце пита да ли је померање датума одржавања избора уопште на столу, јер ако није, „онда губимо време“.

СЗС, истака је Обрадовић, бојкотује изборе који би се одржали на пролеће и спреман је да разговара само о неком другом термину, уз услов да се претходно постигне споразум власти и опозиције на бази препорука стручног тима „1 од 5 милиона“, који би био потврђен као лекс специјалис у Народној скупштини девет месеци пре одржавања избора, и чије би спровођење гарантовала нека прелазна државна администрација.

„Ако европарламентарци кажу да нема услова за слободне изборе, Александра Вучић ће морати да седне за прави преговарачки сто, а ако кажу да има услова, значи да су између Вучића и демократије изабрали Вучића, а жртвовали српску демократију“, поручио је Обрадовић.

Уколико се европарламентарци определе за Вучића и дају сигнал да је ово што се тренутно одвија у Србији нормално, не видим како ће више икада одбранити идеју европске Србије и икога убедити да је Брисел добронамеран, додао је гост Дана уживо.

Истакао је притом да од ЕУ не тражи да се определи између власти и опозиције, већ око тога да ли у Србији постоје услови за слободне изборе или не.

Упитан зашто би власт пристала на померање термина одржавања избора, Обрадовић је узвратио контрапитањем – зашто им онда смета неко ко бојкотује изборе и не учествује на њима?

„Бојкот је проблем! Бојкот делегитимише криминалну власт“, казао је лидер Двери уз оцену да се актуелна власт у Србији више не боји губитка избора, него губитка слободе.

„Александар Вучић ће сигурно пасти, и верујте ми – завршиће у затвору. То је сигурно, само је питање када ће се то догодити (…) Али да би Вучић пао, ми морамо да устанемо. Када бисмо се сви понели као поштари… онда би Вучић пао за неколико дана. Ми ћутимо, трпимо, ми се склањамо“, констатовао је.

„Ја највише грешим у опозицији, али ја се борим“

Говорећи о блокади улаза у зграду РТС-а, Обрадовић је рекао да тиме желе да пошаљу поруку да РТС мора да отвори своја врата за новинара Милана Јовановића којем је спаљена кућа, за Марију Лукић која је жртва сексуалног злостављана, за Александра Обрадовића који је указао на злоупотребе у „Крушику“…

На подсећање да је на протесту прошле суботе државном заставом ударао на врата Скупштине Србије, са чим се нису сагласиле његове колеге из СЗС, Обрадовић је рекао да се нико није оградио од њега, већ да је Драган Ђилас рекао „погрешили смо“, чиме је показао да је опозиција другачија од Вучића и признаје своје грешке.

„Ја највише грешим у опозицији, али ја се борим (…) Није ми жао, важна је симболичка порука упозорења. Није био најидеалнији начин, али је порука права“, рекао је Обрадовић.

Упитан о коментарима на друштвеним мрежама у којима се оцењује да својим потезима заправо помаже Александру Вучићу, Обрадовић је рекао да га то вређа зато што је озбиљан део свог живота изгубио борећи се против власти СНС-а.

„Мени је мука од оних који само на Твитеру руше Вучића. Вучић ће се срушити на улици или на изборима“, уверен је лидер Двери.

„Све је овде владавина купљених диплома и лажних доктората“

Одбрадовић је одбацио наводе Струковног удружења полиције „Др Рудолф Арчибалд Рајс“ да ми је Младен Новаковић Тоцило, ухапшен због шверца дроге, кум. Казао је и да је због тих навода данас поднео тужбу против поменутог удружења.

Тврди и да иза тих оптужбу стоји државна секретарка МУП-а Србије Биљана Поповић Ивковић која је, према наводима Обрадовића, помогла каријеру Ненада Љубишића, председника удружења „Др Рудолф Арчибалд Рајс“, до капетана полиције и командира станице „упркос сумњивој факултетској дипломи“.

„Све је овде владавина купљених диплома и лажних доктората“, казао је Обрадовић.

Подсетио је да су у последњих неколико година функционери у седам европских држава поднели оставке чим је утврђено да су плагирали своје докторске радове, а да то није учинио само министар финансија Србије Синиша Мали.

„У таквим условима нема слободних избора“, констатовао је гост Дана уживо.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!