Прочитај ми чланак

Бошко: Веља Невоља и Рошави су Вучићеви пријатељи, део су исте мафијашке породице!

0

Вишегодишња подршка овој криминалној групи није била могућа без знања Александра Вучића.

Одговорно тврдим да Влада Републике Србије тренутно не води никакву борбу против криминала и корупције већ уклања своје трагове у формирању и досадашњој заштити криминалне групе Вељка Беливука. Иза ове криминалне групе стоји врх владајуће СНС, министри у Влади, што је признао и потпредседник СНС Милош Вучевић, као и Александар Вучић лично, без чијег знања она није могла бити подржавана до сада. Доказ за то је да ова навијачка криминална група није постојала до доласка СНС на власт, Вељко Беливук није имао никакве везе са навијачима ФК „Партизан” нити је био било какво име у криминалном свету.

Тек по доласку СНС на власт и постављања Новака Недића за генералног секретара Владе Србије, на чијем челу је тада био управо Александар Вучић, ова криминална група се појављује на Партизановом југу и преузима јужну трибину уз помоћ Новака Недића лично и полиције. БИА и МУП, на челу са тадашњим државним секретаром Дијаном Хркаловић, пружају пуну заштиту овој криминалној групи коју тада предводи Александар Станковић, који под њиховом заштитом три године избегава одлазак на одслужење правоснажне затворске казне. Исто тако, појединци из врха МУП-а склањају доказе о умешаности Вељка Беливука у убиство Властимира Милошевића. Иако су на полицијским мерама најмање годину дана уназад – они слободно врше кривична дела. Да ли би БИА и МУП дали заштиту некоме ко не ради за њих и владајућу странку? Да ли би председников син, као заштићено лице, могао да се дружи са припадницима ове криминалне групе, попут Бориса Карапанџића, да они нису били део владајућег режима?

Најбољи доказ томе да иза ове криминалне навијачке групе стоји власт јесте што се у јавности уопште не помињу њени прави шефови – припадник Жандармерије Ненад Вучковић звани Вучко и Александар Видојевић звани Аца Рошави, иначе лични пријатељ председниковог сина Данила Вучића, који нису ни ухапшени па чак ни саслушани на околности да су све време били на челу ове навијачке групе заједно са Вељком Беливуком. Такође, нема хапшења Дијане Хркаловић, оптужене за покушај државног удара и прислушкивање председника и његове породице, која је била директни експонент мафије у врху МУП-а и на директној вези са овом криминалном групом. Нема ни саслушања ни хапшења њеног тадашњег шефа и министра полиције Небојше Стефановића. Нема ни саслушања ни хапшења Новака Недића, који је још увек генерални секретар Владе. Нема хапшења Славише Кокезе, председника ФСС, кога режимски медији оптужују да је опљачкао државу за преко 600 милиона евра. Да ли је то нормално и шта се чека и крије?

Сви високи функционери СНС који свакога дана дају изјаве да се треба обрачунати са политичким заштитницима овог криминалног клана у Полицији и Влади – никада нису изговорили нити једно име које је одговорно за ову врсту подршке криминалцима из врха власти. То нам говори да се заправо желе сакрити њихови политички ментори који седе у Влади, врху МУП-а и БИА. Међутим, ово је толико крупна афера да се више не може заташкати. Оно окога чега више нема сумње и што читава јавност види јесте да је врх СНС огрезао у криминал и да је немогуће да председник СНС ништа није знао о томе. Нико ускоро неће моћи да поверује да су сви око Вучића криминалци а да је само он невин. Зато и он мора да понесе највећи део одговорности за ову криминализацију актуелне власти.

Председник државе и председник Владе, да имају минимум поштења и части, поднели би оставке због нагомиланих криминалних афера у које су умешани њихови најближи сарадници, а по свему судећи и они лично као њихови политички ментори.