Прочитај ми чланак

БОШКО: Уставни суд да поништи комплетан изборни процес на свим нивоима

0

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је да Србији нису потребни ни нови грађански сукоби, нити страни посредници, већ да је најбоље да државне институције раде свој посао и да Уставни суд Србије донесе свој став о, како тврди, лажним, недемократским и противуставним изборима.

Обрадовић је, реагујући на изјаве фунцкионера Српске напредне странке Небојше Стефановића и Маје Гојковић после његове иницијативе Уставном суду Србије, оценио да је највећи страх власти у томе да Уставни суд Србије смогне снаге и независности да поништи комплетан изборни процес на свим нивоима.

Они сада грозничаво раде на томе да се Уставни суд Србије прогласи ненадлежним, као у случајевима антиуставних бриселских споразума, закона о смањењу пензија, лекс специјалиса о Београду на води или свих до сада поднетих оцена уставности недемократских избора, указује Обрадовић у писаној изјави.

Владајући режим, навео је он, убио је демократију и укинуо слободу медија и избора до те мере да нити у једном парламенту у Србији више нема опозиције, од републичког преко покрајинског до локалног нивоа.

Незадовољство у народу је огромно и оно више не може да се каналише кроз медије или институције већ се излива на улицу, упозорио је Обрадовић и нагласио да нема другог начина за излазак из кризе изузев поништавања избора, формирања прелазне Владе и нових избора након одређеног периода слободе медија.

Власт то сваким даном све више схвата и покушава да тај сценарио избегне по сваку цену, закључио је Обрадовић.