Прочитај ми чланак

Бошко у вези избора послао поруку Зеленовићу, Стаматовићу, Бастаћу и Пауновићу

0

Председник Двери Бошко Обрадовић апеловао је на власт у Шапцу, Чајетини, Параћину и Старом граду да не изађе на локалне изборе и да, из солидарности, одбију да их организују у тим местима како би они били одложени све док не буде фер услова за њих.

„Нека (градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, председник општине Чајетина Милан Стаматовић, председник општине Параћин Саша Пауновић и председник београдске општине Стари град Марко Бастаћ) кажу: ‘Ми немамо проблем да изађемо, ми ћемо победити кад буду одржани. Али, није поштено да само ми имамо услове за излазак на изборе'“, казао је данас Обрадовић на конференцији за медије у Скупштини Србије.

Обрадовић је истакао да власт не може „да ухапси четири града или општине и све запослене у њима“, као и све грађане који ће доћи да их бране. Због одбијања локалне власти да одржи изборе, образлаже он, избори најављени за 26. април законски би морали да буду одложени.

„Та места треба да се солидаришу са свима нама на локалу, треба да прогласе слободне општине и градове све док не буде било услова за поштене изборе. Само предлажем да задржимо јединство. То би био шах-мат за власт“, рекао је он.

Оценио је да Двери у Чачку имају могућност да изађу на изборе и победе, али да то неће учинити због солидарности са делом опозиције који је најавио бојкот предстојећих избора. Говорећи о кампањи бојкота избора, Обрадовић је најавио трибину која ће бити одржана 19. фебруара у Крагујевцу.