Прочитај ми чланак

БОШКО: „Тројни пакт је извршио државни удар“

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић истакао је да су председник Републике Александар Вучић, председница Владе Ана Брнабић и председница Народне скупштине Маја Гојковић извршили државни удар, пошто су, како наводи, "тројним пактом" прекршили Устав, противуставно укинули скупштинска заседања и увели ванредно стање.

– Решење за заустављање ширења нове заразне болести није било увођење ванредног стање већ ванредне ситуације по Закону. Ванредно стање је злоупотребљено за нова кршења људских права, хапшења, скандалозна суђења преко интернета и слање у затвор више хиљада људи, завођење тоталног медијског мрака, као и злоупотребу ванредног стања и пандемије за наставак предизборне кампање другим средствима. Демократија и Устав у Србији су згажени и време је да их одбранимо и државу вратимо народу – истакао је Обрадовић.

Он је додао да су буком која је синоћ почела и наставља се свако вече од 20.05 на прозорима, терасама и у двориштима, започели ванинституционални протести грађана против власти усред ванредног стања.

– Процес ослобођења је започет и сви учесници противуставног деловања Тројног пакта мораће кривично да одговарају. На уједињеној Српској опозицији је да у наредним данима каже своју реч и пружи одговор на ову уставну, парламентарну и демократску кризу – закључио је Обрадовић.