Прочитај ми чланак

БОШКО: Тражим оставку Ане Брнабић, Владе Србије и ванредно заседање Скупштине

0

Оно што је актуелна власт посејала у медијима и друштву сада жањемо. Не може нико други бити одговоран уместо власти, посебно не деца.

Они који су имали сву власт у протеклих 10 година, који су креирали атмосферу у друштву и на медијима, они су одговорни. Зато захтевам хитну оставку комплетне Владе Србије на челу са Аном Брнабић. После њене изјаве да систем није заказао у случајевима ужасног таласа монструозних злочина, она више не сме остати на функцији председника Владе. Такође, инсистирам на ванредном заседању Народне скупштине и свих надлежних скупштинских одбора, јер талас зла и страха у друштву се шири а најважнија државна институција не заседа.

Велики проблем је у медијским таблоидима који суштински инспиришу зло. Медије треба законом спречити да црне хронике буду ударне вести дана, јер детаљно описивање злочина даје примере за подражавање. Коме је потребно да зна све детаље масакра у Београду или Младеновцу?

Не сме више ни динар бити дат за било који домаћи филм у коме се промовише насиље, убиства и други злочини. Мора се ограничити све што позива на насиље у медијима, филмовима, видео игрицама, интернету уопште… И што је много важније од тога, искључиво забране неће донети резултате ако не буде промоције позитивних, правих вредности, а то је оно што наши медији недовољно раде. Друштвена психопатологија у коју смо упали мора да се лечи, али не само забранама и казнама већ променом система вредности и другачијим узорима и примерима које мора да пружи власт, медији и друштво у целини.