Прочитај ми чланак

БОШКО: Свет нам се смеје што власт штрајкује глађу против опозиције (ВИДЕО)

0

Бранимо Устав, Космет у саставу Србије и демократију. Наша побуна ће се наставити. Они су поновили контраштрајк глађу. Смејаће нам се читав свет када чују да постоји штрајк глађу власти против опозиције - рекао је испред Скупштине лидер Двери Бошко Обрадовић.

– Моја побуна је врло озбиљна. Ово је људски крик да разговором решимо кризу. Наравно, Вучић није ауторитет за разговор власти и опозиције. Мој предлог је конструктиван, избори за шест месеци после прелазне, техничке владе.

По једним законима смо започели изборе пре пандемије, а данас после усвајања нових закона, настављамо по новим! То нема нигде! Уставни суд би морао да поништи изборни процес и да то буде увод у расписивање нових избора.

Нема повлачења, остајем овде до краја. Позивам остале колеге из опозиције да се укључе у активан бојкот избора и да остану верни споразуму с народом – истакао је Обрадовић за „Србин инфо“.

Драгана Трифковић подсећа да процес предаје Косова од стране Вучића траје од 2012. године, а нарочито од потписивања Бриселског споразума.

– С друге стране, није тачно да Русија подржава промену Резолуције 1244 и да прихвата некакву поделу Космета, коју је Вучић договорио са Тачијем – рекла је за Србин инфо Драгана Трифковић из покрета Двери.

Тамара Миленковић Керковић, потпредседница покрета Двери дошла је из Ниша у Београд да пружи подршку Бошку Обрадовићу, који је испред Скупштине Србије започео штрајк глађу.

– Избори које Вучић хоће да одржи 21. јуна су противуставни, а својим понашањем режим гура Србију у сукобе и мрачни сценарио, чему морамо да се супротставимо – рекла је за Србин инфо Керковић.

Шта је још рекла потпредседница Двери, погледајте и послушајте у видео прилогу.