Прочитај ми чланак

БОШКО: Србија ће нестати ако не променимо демографску и пореску политику

0

Одавно сам забринут за један од највећих проблема овога народа и државе, а то је процес нашег демографској нестајања, што нам је на крају показао и последњи попис, где смо за десет година, према званичним подацима, изгубили скоро 500.000 становника. Влада Републике Србије не схвата да за 80 година овај народ неће постојати, уколико се настави овим темпом.

   Из тог разлога, за државу Србију, Владу Републике Србије и Народну скупштину мора да постоји само једна тема – како да нас за десет година буде 500.000 више, а то је заправо 1.000.000 разлике колико треба да нас буде више у односу на минус у коме се тренутно налазимо. Додао бих и то да сумњам да су ови катастрофални подаци додатно ублажени у Заводу за статистику и да је мањак броја становника далеко већи.

Не могу да се граде стадиони ако нема људи. Дакле, Влада Републике Србије мора да донесе одлуку да нема градње стадиона наредних 10 година док нас не буде 500.000 више него данас. Наравно, нема ни „Пинка“, нема геј парада, не може се подржавати негативни систем вредности нити ствари које су супротне породици и традиционалним вредностима. Потребан нам је нови систем вредности, који мора да крене са медија, од државе, мора да утиче на пореску реформу, да подржи брак и породицу и породицу са више деце, јер данас не постоји подршка за породице са више од четворо деце. Морамо да направимо радикалан рез и све снаге државе усмеримо у подршку рађању, младим брачним паровима, породицама са децом, али и браковима који нажалост не могу да имају деце.

Свако министарство мора да ради за породицу, сваки закон који се доноси мора да буде проверен и да, уместо што сада пише да ли је усклађен са ЕУ, стоји да ли је усклађен са интересима породице у Србији, са интересима рађања младих брачних парова и повећања наталитета. Ми морамо да донесемо пореске реформе, и то тако што ћемо чим се ступи у брак да смањимо порез на зараде и да смањимо порез на имовину. Када породица добије прво дете следи даље смањење пореза на зараде и имовину, па за друго и треће дете додатно смањење пореза на зараде и имовину, а за четворо и више деце потпуно неплаћање било каквог пореза, док би мајке троје и више деце имале националну пензију.