Прочитај ми чланак

Бошко: СНС и СПС на Одбору уздржани за санкције Русији! На корак до увођења

0

Шеф посланичке групе покрета Двери у Скупштини Србије Бошко Обрадовић оценио је да су посланици владајуће већине били уздржани на предлог о увођењу санкција Русији на седници Одбора за спољне послове, како би ту опцију могли да оставе отвореном, али на начин да се не замере Западу.

Обрадовић је у саопштењу навео да су Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије уздржаним ставом оставили простор за евентуално увођење санкција, „као што су под притиском из ЕУ већ уведене Белорусији“.

Према његовим речима, да је остављен простор за доношење такве одлуке, види се и у томе што је на синоћној седници одбора владајућа већина одбила предлог резолуције 28 посланика „државотворне опозиције“ о забрани коришћења једностраних санкција као инструмента спољне политике.

„Додатни разлог зашто се актуелној власти не може веровати по овом питању је тај да је већ два пута прекршена одлука Савета за националну безбедност, када се тиче одбијања француско-немачког споразума и мораторијума на заједничке војне вежбе са било ким“, казао је Обрадовић.

Одбор Скупштине Србије за спољне послове није у понедељак усвојио предлог резолуције о усклађивању спољне политике са ЕУ по питању увођења санкција Русији. За предлог су гласала два члана одбора, један је био против, а 12 уздржано.