Прочитај ми чланак

БОШКО: Руски Цар Николај Други је заслужио нашу захвалност

0

Народни посланици ПГ Двери, Бошко Обрадовић, Иван Костић, Зоран Радојичић и Миладин Шеварлић присуствовали су литургији, а затим и литији поводом стогодишњице мученичке смрти руског светог цара Николаја || Романова и његове породице.

После литургије, литија је кренула у 11 часова од Руске цркве на Ташмајдану до споменика цару Николају у улици Краља Милана, где је беседу одржала Његова светост патријарх српски господин Иринеј. Овом литијом српски народ је желео да се одужи цару Николају, који је у најтеже доба за Србију остао уз њу.

Након литије, народни посланик Бошко Обрадовић је одржао конференцију за медије у Народној Скупштини поводом обележавања стогодишњице страдања царске породице. Он је том приликом истакао да би овако важан чин давања захвалности руском цару за оно што је урадио за наш народ требало подићи на још виши ниво.

Фото: П.М.

„Овом чину је требало да присуствује свих 250 народних посланика, јер је мало ко у историји помогао српском народу као што је то урадио цар Николај. Надам се да је ово само почетак обележавања овог трагичног датума и да ће то сваке године наставити да буде пракса.“ – каже Обрадовић.

Фото: П.М.

Обрадовић је нагласио да су и за време цара Николаја и сада интереси Србије и Русије били слични и да Србија то треба да искористи, а не да одбаци. Обрадовић је подсетио на позив који је упутио српском државном врху да позове руску војну мисију у Србију, која би успоставила равнотежу у геополитичким односима и побољшала преговарачку позицију Србије у наступајућем периоду, а затим се повукла оног тренутка када би се повукла и НАТО војна мисија са Космета.