Прочитај ми чланак

БОШКО: Руска вакцина ми је иста као и друге – не присилној вакцинацији

0

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић најавио је да ће тај покрет у септембру изаћи са новим политичким програмом, базираним на конзервативизму и демохришћанској политици. "Нови програм ће бити веома интересантан. Пре свега, обнова српске демократије - ја сам већ изашао са 11 теза, а најважнија је промена изборног законодавства, могућност да гласате директно за 'име и презиме', а не само за затворену страначку листу", казао је Обрадовић током гостовања у Прегледу дана Њузмакс адрие.

Обрадовић је казао да ће кроз нови програм, између осталог, пропагирати промену броја бирачких јединица и увођење степенастог изборног цензуса.

SRBIN.INFO

„Да се грађани врате демократији – коју ми зовемо партиципативна демократија – а која значи укључивање грађана у политику“, истакао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да више није довољна смена власти, већ и смена, како је оценио, „корумпираног система“ који у Србији постоји „30 година“. Кроз смену система, додао је, спровешће „лустрацију“ а одговорни ће бити кажњавани затворским и новчаним казнама, одузимањем незакнито стечене имовине и забраном бављења јавним функцијама на одредјени период.

Обрадовић је нагласио да Двери у Србији имају 120 општинских и градских организација, а с обзиром на то да су претходне изборе бојкотовали на свим нивоима те немају примања из државног буџета, финансираће се из „свог џепа“ уштеђевином из протеклих година, али и донацијама домаћих привредника и српске дијаспоре.

На питање како види то што се доскорашње колеге из Савеза за Србију, који је у понедељак постао „Удружена опозиција Србије“, осећају лагодније што Двери нису део нове организације, Обрадовић је казао да се његов покрет разликује од те опозиције. „Двери се конкретно разликују од власти али и од опозиције, дакле ми смо мало више десно, ми смо конзервативни, демохришћани, ми смо за породичну политику и против овог присилног вакцинисања“, нагласио је Обрадовић.

О вакцини и вакцинисању

Говорећи о вакцини против корона вируса која је регистрована у Русији и одговарајући на питање да ли би њу примио, Обрадовић је казао да не види разлику између те и било које друге вакцине. „Ми морамо да добијемо мишљење наше струке, наших медицинских радника, наших лабораторија и на крају да препустимо грађанима да бирају да ли желе да буду вакцинисани или не. Уосталом, у Русији је управо тако, добровољно вакцинисање“, образлаже Обрадовић.

Рекао је да се „у његово време“ примала „можда једна“ обавезна вакцина, а данас „двадесет и једна“ те да се поставља питање које су то вакцине, одакле се увозе, који су ризици а да о томе треба да говоре медицински радници.

„Нисмо против вакцинације, али смо скептични. Градјани имају право да знају чиме ће њихова деца бити вакцинисана. (…) Што је најважније, нема присилне вакцинације и нема кажњавања оних који неће да буду вакцинисани“, додао је Обрадовић.