Прочитај ми чланак

БОШКО: Режим опет спрема лажне преговоре с лажном опозицијом

0

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас за Бету да се власт плаши дијалога као знака сопствене слабости и да је склонија негативним кампањама против политичких противника и диктатури него било каквом друштвеном дијалогу.

Коментаришући најаву директора Фондације за отворено друштво Милана Антонијевића, да ће за „неколико недеља или месеци“ бити настављен дијалог власти и опозиције, Обрадовић је казао да ће власт можда поново фингирати неки дијалог са лажном опозицијом, „али ће то бити лаж исто као и њихови избори, Скупштина и Влада“.

Антонијевић је медијима саопштио да постоји способност и организација цивилног друштва и њихова спремност да уђу у дијалог власти и опозиције.

„Ово јесте најава његовог поновног успостављања, са партнерима из академске заједнице и свима онима који су спремни да у њему учествују“, рекао је Антонијевић.

Лидер Двери је казао да је 11 дана штрајковао глађу испред Народне скупштине, између осталог, тражећи дијалог између власти и опозиције, „како не бисмо имали недемократске и противуставне изборе и како би се смањиле друштвене тензије“.

„И председник САНУ је тражио да се у Србији покрене истински друштвени дијалог. Више пута је, тим поводом, долазила и делегација Европског парламента. И увек је одбијано од стране режима да се било шта озбиљно разговара, као што већ девет година нема директних ТВ дуела или као што су угушили глас опозиције у Скупштини“, рекао је Обрадовић за Бету.

Представници Народне странке, Демократске странке и Странке слободе и правде нису желели да коментаришу најаву наставка дијалога између власти и опозиције.