Прочитај ми чланак

Бошко: Предајом КиМ и контрамитингом, Вучић нас зове вечерас на протест

0

Идеја прелазне Владе, коју је први предложио Драган Добрашиновић и државотворни блок патриотске опозиције, свакога дана јача. Да је у питању најбоље решење актуелне кризе говори и огроман отпор који тој идеји пружа власт. А она је једини гарант слободе медија и поштених избора.

Ово истиче лидер Двери Бошко Обрадовић и објашњава да прелазна Влада може бити нестраначка или концентрациона, уз учешће свих парламентарних група.

– У оба случаја формира се у договору власти и опозиције. Ово је мирно и демократско решење за излазак из ове кризе и не видим ко би и зашто био против. А онда нека бољи победи на изборима.

Власт чак може пристати и на оставке или смене неких челника, чиме се ништа суштински неће променити. Зато постојеће захтеве протеста допунити са идејом прелазне, техничке Владе јер је то једини начин да се развласти овај систем и на изборе иде са гаранцијом да ће бити поштени.

После јучерашњег срамног режимског контрамитинга у Београду и истовремене предаје севера КиМ албанским окупаторима, Вучић је позвао грађане Београда и Србије да се у још већем броју придруже вечерашњем протесту. Народно незадовољство расте и не може се зауставити. Оставке! – поручио је Обрадовић.

Председник Двери Бошко Обрадовић одбацио је данас као „режимски спин“ оцене да је захтев за формирање прелазне владе „покушај опозиције да дође на власт без избора“.